Iedereen weet vast wel iets over een schuurmachine, maar weet je ook waar je een schuurmachine allemaal voor kunt gebruiken. Dingen die jou kunnen helpen om een betere keuze te maken tussen schuurmachines. Neem bijvoorbeeld aan een band- of excenterschuurmachine. Stuk voor stuk schuurmachines met hun eigen kracht en functies. Nu is het aan jou om een keuze te maken, maar welke is dan echt geschikt? Daarom vertellen we je meer over wat de verschillende soorten schuurmachines allemaal kunnen. Laten we eens beginnen bij de bandschuurmachine.

Bandschuurmachine

De bandschuurmachine is zoals zijn naam al aangeeft een machine die schuurt door middel van een band. De schuurband wordt in een hoog tempo rondgedraaid door de motor. In bijna alle gevallen zijn schuurmachines alleen te vinden met een elektromotor, welke over een flink vermogen beschikt. Geschikt voor het schuren van grote oppervlakken. Dankzij een schuurraam kan er ook nog egaal worden geschuurd. Dit doe je door het schuurraam onder de bandschuurmachine te plaatsen en in te stellen op een bepaalde hoogte.

Excenterschuurmachine

De excenterschuurmachine is speciaal ontworpen voor oppervlakken, welke gekromd zijn en dus niet vlak. Nee, de kracht van zo’n schuurmachine zit hem in de ronde oppervlakken. In veel gevallen kan deze excenterschuurmachine ook worden gebruikt voor het polijsten. Dit dankzij de ronde schuurzool die met een excenterbeweging in een hoog tempo ronddraait.

Delta schuurmachine

De delta schuurmachine is klein, maar zeker niet nutteloos. Integendeel! Deze machine bereikt kleine plekken waar een band- of vlakschuurmachine het laat afweten. Dit is alleen mogelijk door de driehoekvormige schuurzool die de kleine hoekjes kan bereiken. Zelfs als deze hoekjes kleiner zijn dan 90 graden. Dat laat maar weer zien dat de delta schuurmachine het perfecte gereedschap is voor de afwerking. Ben je er al uit welke schuurmachine het meest geschikt is voor jou? Dan is het verstandig om online eens meerdere schuurmachines met elkaar te gaan vergelijken.