Als u een boot gaat kopen is het belangrijk dat u daar een goede buitenboordmotor bij koopt. In vele gevallen zit er al een buitenboordmotor bij de boot maar in sommige gevallen kan het dus zijn dat u er een zelf moet aanschaffen. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten wanneer u zelf een buitenboordmotor gaat aanschaffen. Daarom raden wij aan om advies te vragen aan een professionele watersportwinkel. Die hebben namelijk de kennis en informatie om u goed te helpen met u aanschaf. Er zijn namelijk veel verschillende merken die buitenboordmotoren aanbieden zoals Evinrude, Honda, Suzuki en Torqeedo Elektro.

Verschillende buitenboordmotoren

Omdat er veel verschillende soorten boten zijn, zijn er ook veel verschillende soorten buitenboordmotoren. Voor bijvoorbeeld sloepen is het belangrijk om een zuinige, duurzame en stille motor uit te kiezen. Vooral bij dit soort boten merk je meteen het extra comfort van een premium buitenboordmotor. Voor bijvoorbeeld kleinere rubberboten en bijboten zijn motoren met een maximaal vermogen van 10pk uitstekend. En voor Ribs, Consoleboten en Cruisers gaat u al gauw richting de 60 tot 350 pk categorie.

Onderhoud buitenboordmotor

Uit ervaring moet een buitenboordmotor vaak een onderhoudsbeurt krijgen wanneer u tussen de 25 en 40 uur heeft gevaren. Wij raden daarom ook aan om uw buitenboordmotor jaarlijks te laten onderhouden, daardoor blijft u motor goede waarde behouden en blijven de reparatie kosten laag. Het is bijvoorbeeld handig om uw motor tijdens de wintermaanden een onderhoudsbeurt te laten geven, zo hoeft u niet te wachten tot dat de motor klaar is wanneer het seizoen begint en kunt u direct het water weer op.

Wilt u een buitenboordmotor aanschaffen?

Heeft u de motor gezien die u wilt aanschaffen of komt u er zelf niet uit, wij raden altijd aan om professioneel advies te vragen bij een erkende leverancier of watersportwinkel. Die hebben namelijk de informatie om u goed te kunnen helpen en de perfecte motor bij u boot te vinden. U kunt gebruik maken van google om de lokale opties te zien met bijvoorbeeld de zoekterm Watersportwinkel  en vervolgens uw locatie erachter. U kunt dan vaak vrijblijvend contact opnemen.