Natuurlijk wil je er wel een beetje leuk uit zien. Maar nu is de herfst op komst en kunnen al die leuke zomerjurkjes, badpakken, korte broeken en T-shirts wel de kast in. Of nou ja, die T-shirts kunnen nog wel, mits je ze ergens onder draagt. Maar wat is dan leuke en vooral ook prettige mode om te dragen in de periode van het jaar? Je kent wel Bonprix bezoeken en daar willekeurige kledingstukken vandaan halen, maar je moet natuurlijk wel weten waarvoor je gaat kijken. Zodra je je kledingkast hebt doorgespit om te kijken wat voor kleding je allemaal nog meer hebt kun je misschien wel wat handige tips en trucs gebruiken. Daarom willen wij je die graag geven. Lees dus vooral verder.

Vesten

In deze periode zijn dunne en wat dikkere vestjes eigenlijk onmisbaar. Je kunt er dan een T-shirt onderdragen met of zonder lange mouwen. Mocht het weer dan zonnig zijn, zoals wel vaker in September, kun je het vest even uitdoen als je lekker in de zon loopt. Zodra de zon weer achter de wolken verdwijnt en het weer frisser wordt kun je het vest dan weer omslaan. Zo’n cunstructie met verschillende laagjes is ideaal in deze periode van het jaar als het weer zo grillig is.

Een Regenjas en een stel Regenlaarzen

Er zijn verschillende redenen waarom je wel een goede jas zult willen hebben. De eerste is een simpele reden: gewoon om de kou buiten te houden. Je kunt een jas eigenlijk over alles dragen waardoor je nog een extra laag hebt die je naar behoefte aan of uit kunt doen. Een andere reden is dat de herfst er nou eenmaal om bekend staat dat het soms uit het niets kan gaan regenen. Je wilt niet helemaal tot op je huid toe natregenen, dus is het handig een regenjas bij de hand te hebben voor als je tussendoor toch het huis moet verlaten. Ook bij harde wind is een regenjas geen overbodige luxe, want ook daar helpt een regenjas die enigszins gevoerd is wel tegen. Die houdt in ieder geval de wind van je huid. Het kan een langere regenjas zijn, ook wel een trenchcoat genoemd, of juist een wat korter windjack. Handig is wel als de jas een capuchon heeft. En denk ook aan een stel regenlaarzen voor als de grond bezaaid ligt met plassen. Zo spaar je je schoenen. Die schoenen kun je altijd weer aandoen als je op de plek van bestemming bent.

Een Tuniek en Andere Alternatieven

Mocht je die lange broek en dezelfde bovenkleding eens zat zijn dan kun je altijd nog uitwijken naar een strakke broek met een tuniekje er overheen. Skinny jeans staan daar vaak goed bij. Een leuke trui of blazer kan ook nog een alternatief zijn. Eigenlijk is het goed zolang je maar lange mouwen hebt of in ieder geval aan kunt doen. Want het weer is in de herfst nog niet koud genoeg voor de fleecetruien of wollen vesten uit de kast te trekken. Daar heb je na de herfst nog lang genoeg de tijd voor.