Wanneer je een hond gaat kopen, komt hier erg veel werk bij kijken. Zo dien je onder andere een aantal spullen aan te schaffen. In dit artikel wordt er uitgelegd wat je allemaal nodig hebt als je een hond in huis gaat nemen.

De bench van de hond

Wanneer je de hond ophaalt van de fokker, is het aan te raden om te vragen of je de reisbench mee kan krijgen. Zo is de pup er waarschijnlijk gehecht aan deze bench en geeft het de hond een veilig gevoel in een nieuwe omgeving. Naast de bench is het ook handig om andere kleinere spullen mee te nemen naar je eigen huis. Zo kan er in bijvoorbeeld een knuffel bepaalde geuren zitten waardoor de hond zich sneller thuis voelt. Het is dan ook van belang dat je deze knuffel niet wast. Wanneer je dit wel doet verdwijnen alle geuren uit de knuffel en zal je hond hier niet veel meer aan hebben.

Zorg voor voldoende speelgoed

Wanneer je een puppy in huis neemt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de pup graag wilt spelen. Zorg er daarom voor dat je voldoende hondenspeelgoed in huis hebt. Hondenspeelgoed kun je bij erg veel winkels krijgen. Zo kun je speelgoed voor de hond kopen in een dierenwinkel, maar ook in een webshop. Let er bij het kopen van hondenspeelgoed wel op dat het geschikt is voor een puppy. Zo dient het speelgoed niet al te groot te zijn. Daarnaast is het ook handig om direct meer speelgoed in te slaan. Door de scherpe melktandjes van de pup, gaat het speelgoed zeer waarschijnlijk snel kapot.

De voeding voor de hond

Op het moment dat je een hond in huis neemt, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je de juiste voeding thuis hebt liggen. Overleg met de fokker welk voer je het beste kunt gebruiken. Dit omdat je niet zomaar van voer kunt overstappen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat de hond diarree krijgt. Bovendien eten honden bij lange na niet allemaal dezelfde voeding. Wanneer je voeding moet kopen voor de hond, kun je kiezen tussen droog en nat voer. beiden leveren andere voordelen op. Het is dan ook verstandig om je hier vooraf goed in te verdiepen. Zo kun je later zelf beslissen welke voeding op een latere leeftijd het beste is voor je hond.

Een plasmat kopen voor de puppy

Wanneer je een puppy hebt, zal je deze eerst zindelijk moeten maken. Om een hond zindelijk te maken, dien je een plasmat aan te schaffen. Op het moment dat de puppy in huis begint te plassen, kun je hem optillen en op de mat zetten. Zo leert de puppy naar verloop van tijd waar die moet plassen. Als je deze basis eenmaal hebt ontwikkeld, kun je de hond langzaam leren om buiten te plassen. Houd er wel rekening mee dat hier aardig wat tijd in kan gaan zitten.