Als je een puppy gaat kopen dan wil je er natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen. Het goed verzorgen van een puppy is ook niet gemakkelijk. Het is begrijpelijk als je niet weet waar je moet beginnen. Daarom zijn hier tips over alles wat je nodig hebt als je een puppy gaat kopen.

Benodigdheden

Als je een puppy gaat kopen zijn er natuurlijk een aantal spullen die je nodig hebt en je niet zonder zult kunnen. Als eerste zul je een riempje en halsband nodig hebben voor de pup. Je moet hem wel meteen gaan aanleren waar en wanneer hij kan poepen en plassen. Je wil dat natuurlijk niet in huis hebben. Daarnaast heeft de pup een plekje nodig om te slapen en uit te rusten. Als je de bank graag schoon wilt houden is het verstandig om een mand of bed voor je hond te kopen zodat ze warm en zacht kunnen liggen. Hier zullen ze wss ook vrij snel gebruik van gaan maken. Daarnaast heb je nog voer en waterbakken nodig die net zoals bij katten niet al te hoog moeten zijn, want als een puppy er met zijn of haar nek tegen aan hangt is dit niet goed voor hem of haar. Kies daarom vooral bakjes die wat lager zijn. Ook heb je bakjes die automatisch voer geven om een bepaalde tijd, dit kan handig zijn voor als je buitenshuis werkt overdag en de puppy even alleen moet zijn.

Hondenvoer

Het voer voor de puppy is ook erg belangrijk. Je hebt een heleboel verschillenden soorten hondenvoer, zoals gevriesdroogde brokken. Deze gaan erg lang mee en bevatten alle mineralen en voedingsstoffen die een puppy nodig heeft om groot en sterk te worden. Ook heb je natuurlijk luchtgedroogd voer dit is vrijwel hetzelfde alleen gaat gevriesdroogd voer nog net iets langer mee. Dan heb je ook nog voer wat een vlees mix is van rauw vlees die je zelf samen kan stellen dit kun je vaak alleen halen bij dierenspeciaalzaken. Ook heb je natuurlijk natvoer, maar dit is meestal niet nodig voor een puppy tenzij de puppy een beetje verzwakt is en je hem of haar probeert terug op kracht te brengen. Ook heb je natuurlijk speciaal puppyvoer dit is vaak wat kleiner maar goed voor kleine soorten hondjes

Overige dingen om te weten

Als je een puppy gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Als je de ouders en voornamelijk de moeder van een puppy niet te zien krijgt, kan dit verdacht zijn en is er vaak iets aan de hand pas hier mee op. Ook is het goed om pups te kopen van een fokker die een soort honden fokt, hierdoor weet je vaak dat er goed voor gezorgd wordt en dat de fokker precies weet hoe hij om moet gaan met dit soort puppies. Ook is het niet goed als de fokker het niet uitmaakt wat je gaat doen met de puppies en waar ze heen gaan. Dit hoort een fokker altijd te vragen.