Foto’s is door de jaren heen steeds makkelijker geworden. Waar je in het verleden rekening moest houden met het aantal negatieven op je fototoestel, is dat nu helemaal geen issue meer. Met je digitale camera of telefoon schiet je het ene plaatje na het andere. En je ziet direct resultaat. Heeft je vriendin haar ogen dicht? Dan maken we gewoon een nieuwe. Met als gevolg dat je ontzettend veel foto’s hebt in het geheugen van je toestel. Uiteraard zijn niet alle foto’s het waard om af te drukken en in te lijsten, maar zeker de helft wil je eigenlijk wel bewaren. Gelukkig bestaan er verschillende creatieve oplossingen om wat met deze foto’s te doen.

Maak een leuke fotomuur

Er zijn verschillende plekken waar je jouw foto’s eenvoudig af kunt laten drukken. Druk ze bijvoorbeeld af met een extra witrand om er een leuk effect aan mee te geven. En dat maakt het ook makkelijker om er een fotomuur mee te maken. Je kunt uiteraard de foto’s direct op de muur plakken, maar wanneer je de muur niet vol wilt plakken, kun je ook verschillende touwtjes spannen tegen de muur, waar je met leuke vrolijke knijpertjes jouw foto’s aan hangt. Reken maar dat dit een echte blikvanger wordt.

Fotolijsten aan de muur

Misschien heb je ze al aan de muur, de fotolijsten. Het enige nadeel is dat je echt een keuze moet maken in dat geval. Kies enkele foto’s uit, vergroot deze en lijst ze in. Maar wanneer je toch meerdere foto’s in wilt lijsten, zou je ook kunnen kiezen voor collage fotolijsten. Deze lijsten zijn eigenlijk meerdere lijstjes in één en kun je als één geheel aan de muur hangen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en passen dus in elk interieur thuis. Maak een collage van je familie of verzamel al je verschillende vakantiefoto’s in de collage fotolijst. Ook erg leuk om cadeau te geven uiteraard.

Mokken, kussens, t-shirts en meer

Vind je het niet leuk om de foto’s zo neer te zetten of op te hangen in je woonkamer, dan bestaat er ook de mogelijkheid ze af te laten drukken op andere gebruiksvoorwerpen. Zo kun je je favoriete foto afdrukken op mokken, kussens of t-shirts. En wil je een origineel cadeau geven aan een kleuter, dan is het misschien een leuk idee om van zijn of haar favoriete kiekje een puzzel te laten maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een foto op laten drukken.