Sinds dit jaar is het bekende dieet Weight Watchers terug met een nieuw ‘dieet’: Feel Good. Maar eigenlijk moeten we al beginnen te zeggen Feel Good geen dieet is, maar een lifestyle. Het nieuwe programma van Weight Watchers heeft veel stof doen opwaaien in dieetland, om de reden dat het vernieuwend is. Wat houdt de verfrissende nieuwe lifestyle Feel Good nu precies in?

Feel Good: meer dan alleen maar afvallen

Hoewel Weight Watchers zich als dieet meer dan een halve eeuw vooral richtte op mensen die wilden afvallen, waarin het ook erg succesvol was, is het wel even wennen om Weight Watchers te zien als een lifestyle. Desondanks is het wel logisch, want met haar nieuwe pijlers ‘Eet’, ‘Leef’ en ‘Beweeg’ slaat Weight Watchers de plank raak.
Binnen deze pijlers word je als afvaller precies verteld wat je moet doen om weer lekker in je vel te zitten.
Het gaat er bij dit nieuwe plan namelijk om dat jij je goed voelt. Want, zo stelt het programma, afvallen begint pas echt als je lekker in je vel zit. Een ongelukkig en down gevoel helpen er niet bij. Vandaar wil Weight Watchers dat je in jezelf investeert. Je moet gelukkig zijn.

Eten, leven en bewegen

Eten, leven en bewegen zijn de belangrijkste termen binnen het nieuwe Feel Good programma. Door de balans te vinden in gezonde voeding, voldoende beweging en een lekker, fit leven, kun jij het verschil maken. Je wordt daarbij uitgebreid geholpen, zowel in een digitaal en online programma en omgeving als in het echte leven. Je wordt geholpen op de typische manier van Weight Watchers: samenkomen in (online) groepen en samen zorgen dat je je doelen behaalt.
De meeste gebruikers vinden het nieuwe programma dan ook erg zinvol. Het is een nieuwe dimensie voor afvallen, met aandacht voor het individu.

ProPoints wordt Smartpoints

Een ander uiterst belangrijk verschil met het oude Weight Watchers is dat de Propoints eens onder de loep zijn genomen. De Propoints zorgden er eerder voor dat je af kon vallen door punten te tellen. Deze zijn verouderd en met Smartpoints in een nieuw jasje gestoken. Smartpoints is gebaseerd op de inzichten van nu. Er wordt daarbij rekening gehouden met een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Door Smartpoints goed te gebruiken kom je dus een stuk verder met dit plan dan met Propoints. Desondanks zijn er producten die qua score niet heel erg verschillen.

Nieuwe dimensie

Ben jij klaar me al die diëten? Geef Feel Good van Weight Watchers dan zeker een kans. Je zal versteld staan van de nieuwe aanpak, de nieuwe dimensie waarin Weight Watchers het begrip “dieet” tilt. Dieet is namelijk meer dan afvallen door te bewegen en te eten: het begint ermee dat je lekker in je vel zit. Alleen dan heeft afvallen en blijvend op gewicht zijn een kans van slagen. Dat nieuwe inzicht was misschien wel dé verandering in het land van afvallen en diëten van dit jaar. Het werkt. Nu is het tijd om het zelf een kans te geven.