Zijn petten taboe? Of geven ze je outfit een boost. Hier zijn de meningen over verdeeld. Door een pet kun je ongeïnteresseerd of nonchalant overkomen, maar tegelijkertijd kan het ook een mode item zijn. Het ligt er maar net aan hoe je een pet draagt. Op school zijn petten vaak verboden omdat het zorgt voor een gesloten houding. Als jongens geen zin hebben om hun haar te doen dan doen ze ook vaak een pet op. In dat opzicht is het wel handig want dan hoef je geen gel in te doen.

Je hebt verschillende soorten petten. Als je thuis op de bank aan het chillen bent dan maakt het niet zo veel uit wat voor pet je op hebt. Soms is het gewoon relaxed om een pet te dragen en als toch niemand je ziet dan maakt het ook niet uit hoe die eruitziet.

Maar als je de straat op gaat dan kun je beter wel even een normale pet op doen.  Vroeger waren petten echt bedoeld voor mensen die een beetje debiel waren. Mensen die geen zin hadden om iets aan hun uiterlijk te doen en een beetje simpel waren. Ze droegen dan een vormloos katoenen vodje die er gewoon niet uit zag. Er is ook een tijd geweest dat de baseball cap hip was. Dit waren vooral caps die in Amerika werden gedragen door de honkbalfans. Je had hier allerlei petten van verschillende ploegen.  Tegenwoordig zijn heel ander soort petten in de mode. Zo zijn de baseballcaps met een verstelbaar stukje plastic op de achterkant niet echt meer in de mode. Vaak word je met zo een pet op niet echt serieus genomen. Dit geld eigenlijk ook voor een trucker pet. Ben je nou echt een pettendrager dan kun je beter voor een maatcap gaan. Dit is een pet die volledig is afgesloten en dit toont een stuk netter. Deze pet wordt vaak gedragen door de trendy jongeren onder ons.