Als schilder heb je de keuze uit verschillende merken acrylverf. Het is dan altijd wel de vraag, welke acrylverf kan ik nou eigenlijk het beste kopen? Nou, om hier een antwoord op te kunnen geven is het belangrijk om te kijken naar zowel de kwaliteit als de prijs van meerdere acrylverven. Hiermee bedoelen we eigenlijk dat je gewoon eens meerdere acrylverven met elkaar moet gaan vergelijken. Hieronder zullen we een aantal acrylverf merken kort beschrijven, zodat je ongeveer weet waaruit je kunt kiezen.

Populaire acrylverf merken

Zoals al duidelijk werd zijn er meerdere acrylverf merken. Denk hierbij maar eens aan de merken: Amsterdam, Galeria, Van Gogh, Golden en Ara. In dit geval is de Amsterdam acrylverf van een hoogwaardige kwaliteit. Deze acrylverf heeft namelijk een goede hechting, waardoor verven op bijna elke stof- en vetvrije ondergrond gewoon mogelijk is. Ook kun je de acrylverf van Amsterdam eenvoudig mengen met andere materialen, zoals schelpjes en stukjes hout. Het mengsel kun je vervolgens gewoon op het doek aanbrengen. De verf zal dan als een soort van lijm de andere materialen vastplakken op het doek.

De Galeria acrylverf heeft minder kwaliteit, maar wordt wel tegen een voordelige prijs aangeboden. Daarnaast heb je de keuze uit 60 verschillende kleuren. Dus mocht je geen zin hebben in het kleuren mengen, dan kun je gewoon een bepaalde kleur in de winkel kopen. Daarentegen is het merk Van Gogh zowel geschikt voor de beginnende als professionele schilder. Deze verf heeft namelijk niet alleen een korte droogtijd, maar kan ook nog eens goed verdund worden met bijvoorbeeld water.

Voordelige acrylverf kopen

Wanneer je echt voordelige acrylverf wilt kopen, dan is het verstandig om eens aan meerdere webwinkels een bezoekje te brengen. Zo heeft Bol.com bijvoorbeeld een groot aanbod aan studiekwaliteit acrylverven. Daarnaast zou je ook nog bij de Action acrylverf kunnen kopen, maar deze is vaak van een te lage kwaliteit. Hierdoor zullen de kleuren na het aanbrengen van de verf vervagen.