Ben je op zoek naar een ring voor een speciale gebeurtenis of wil je jezelf eens een cadeautje geven, of juist iemand anders verrassen. Er zijn uiteraard talloze redenen waarom je een ring zou willen kopen. Maar welke ring moet je nou kopen. Veel mensen kiezen voor trouwen voor goud. Nu kan je met andere gebeurtenissen kiezen voor een andere kleur ring. Elke kleur heeft een betekenis. In deze tekst lees je welke kleur ring bij welke gebeurtenis past.

De kleuren en hun betekenis

Rood:

Romantiek en liefde, dit is bij iedereen wel bekent. Een rood hart staat centraal voor de liefde. Het is daarmee gelijk ook een energieke kracht. Het is dus echt serieus als je iemand een ring geeft die iets rood heeft. Het is perfect voor bijvoorbeeld een verkeringsring. Dit is tegenwoordig helemaal in. Voor het verloven geven ze dus al een ring. Wacht niet langer en geef er een aan je grote liefde. De vriendelijke kleur van rood is roze. Dit zou voor je Valentijn misschien iets kunnen zijn. Het is een iets minder directe kleur.

Groen:

Rust en puur. Dit kan iets zijn voor iemand die je liefhebt die graag in de natuur is. Het zou een betekenis kunnen overgeven dat je degene vertrouwd en liefhebt. Het is een iets nuchtere kleur dan rood of roze. Ben je dus niet zo dromerig en vooral nuchter? Dan is de oplossing voor jou!

Blauw:

Deze kleur staat voor verfrissing. Wil jij het met iemand goed maken en opnieuw beginnen? Dan zou je een blauwe ring moeten kopen. Je geeft aan dat het je spijt en het graag anders ziet. Wat is er dan mooier om dat te doen door middel van het geven van een ring.

Paars:

Heb je iets te vieren of je geeft je geliefde een cadeau omdat bijvoorbeeld je zaken goed gaan of jullie hebben een mijlpaal bereikt, dan is paars de perfecte kleur. Deze kleur staat voor luxe en prestatie. Ben jij een echte gentleman? Dan past dit dus echt bij jou!

Zilver:

Deze kleur wordt vaak gebruikt om statigheid uit te stralen. Zilver staat bij elke kleur en is dus perfect voor iemand die zich modieus en volledig kleed. Zilver is samen met goud de veiligste kleuren die je kan kiezen. Dit zegt niet dat ze minder speciaal zijn. Het zijn beide mooie kleuren. Een zilveren ring is dus altijd een goed keus.

Zwart:

Dit is erg speciaal. Deze kleur kan je geven om samen met iemand te rouwen of dragen bij een verdrietige gebeurtenis. Zwart staat ook voor verbondenheid. Het kan je bestaande band met iemand hechter maken.

Gouden ring kopen:

Gouden ringen worden het meest gekocht. Het vertelt iemand dat je hem of haar het belangrijkst in je leven vindt. Het staat ook voor verbondenheid en romantiek. Een gouden ring heeft alles om zo veel mogelijk liefde over te brengen naar degene van wie je houdt. Je kan natuurlijk ook een gouden ring combineren met een van de bovenstaande kleuren, door bijvoorbeeld een mooie edelsteen. De ring geeft dan een dubbele boodschap.

In samenwerking met: Finaste