De zorg is een erg groot begrip. Je kunt namelijk in de zorg werken als verpleegkundige, maar ook als pedagogisch medewerker. Doordat de zorg een groot begrip is, kan het voorkomen dat jij moeilijk je keuze kunt maken. Als je wilt werken in de zorg, dan zijn er een aantal opleidingen iets voor jou. Deze opleidingen hebben niets met elkaar te maken, maar kunnen wel de juiste keuze worden voor jou. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je door wilt kijken naar de opleidingen binnen het gebied in de zorg.

Apothekersassistent opleiding

Vind jij het altijd al leuk om mensen te helpen? Dan is het zeker handig om de zorg kant op te gaan. Binnen de zorg kun je nog overal heen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een apothekersassistent opleiding. Deze opleiding wordt gegeven op niveau 4 en telt als een officiële erkende MBO diploma. Binnen twee jaar leer je alles over medicijnen waardoor je als assistente kunt werken in een apotheek. Ook bij deze opleiding kun je kiezen uit meerdere varianten. Zo kun je kiezen tussen avond, dag, zaterdag en E-learning. Als je naast je school nog moet werken, dan is het verstandig om te kijken voor de zaterdag en E-learning variant. Hier krijg je namelijk de juiste vrijheid. Ben jij student en wil je het liefst volle lessen volgen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor de dag variant. Zo heb je als normale studenten les op dezelfde dagen.

Wat doe je als apothekersassistent?

Als je een apothekersassistent bent, dan help je klanten met hun vragen. Je beantwoord de vraag met hetgeen wat jij tijdens je opleiding hebt geleerd. Hoewel je denkt dat je geen medicijnen mag uitgeven, is dit toch het geval. Als apothekersassistent heb je de mogelijkheid om medicijnen uit te geven. Tijdens het geven van de medicijnen, is het belangrijk om de beschrijving op te noemen. Zo weet de patiënt wat hij of zij moet slikken. Naast het leuke werk, is er natuurlijk ook vervelend werk. Zo zal je als apothekersassistent ook de administratie moeten bijhouden.

De opleiding verpleegkundige op niveau 4

Wil jij binnen een korte tijd een erkend MBO diploma behalen? Dan kun je kijken voor de opleiding verpleegkundige. De opleiding verpleegkundige op niveau 4 is een erg leuke opleiding als je graag in een ziekenhuis wilt werken. Verpleegkundige niveau 4 is een diploma die je binnen 21 maanden kunt halen. Zoals je merkt, is dit binnen een hele korte tijd.

Wat leer je tijdens de opleiding verpleegkundige

Tijdens je opleiding verpleegkundige leer je over hetgeen wat jij moet doen in het ziekenhuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stellen van een verpleegkundige diagnose. Ook werk je werkplek aan een verpleegplan. In je verpleegplan staan al je afspraken die jij nodig hebt. Als verpleegkundige kun je op een aantal punten gezet worden. Dit betekent dat je de juiste zorg moet kunnen bieden aan de patiënten.