Als je zakelijk en privé bereikbaar moet zijn kun je dit op twee manieren doen. Of je hebt twee telefoons met ook twee verschillende telefoonnummers, hier kun je dan gemakkelijk alles van elkaar gescheiden houden. Of je hebt een telefoon waar je beide combineert. Als je dit liever hebt zijn hier 3 tips hoe je dat het beste kunt doen.

Houd de agenda in je telefoon overzichtelijk door verschillende kleuren te gebruiken

Als je gebruik maakt van de agenda in je telefoon is het belangrijk om hier overzicht in te houden. Dit kan op verschillende manieren, maar het gemakkelijkst is met kleurtjes. Vaak zit je agenda gekoppeld aan een mailadres. Als je dan je zakelijke mailadres koppelt geef je die bijvoorbeeld een blauwe kleur en je privé mailadres geef je een rode kleur. Op die manier kun je altijd duidelijk zien of het een privé afspraak is of dat het een afspraak is voor werk.

Maak gebruik van verschillende ringtones

Je kunt per persoon een ringtone instellen, als je werk en privé dus op een telefoon hebt is het handig om al je werk nummers een ringtone te geven en je privé nummers een andere ringtone. Als je dan gebeld wordt weet je al direct aan het geluid of dit privé of werk gerelateerd is. Als er dan een keer gebeld wordt voor werk maar jij bent niet aan het werk weet je meteen dat je in principe niet hoeft op te nemen. Je hebt dan wel gewoon hetzelfde nummer en dezelfde simkaart. Sim only prepaidkaart bij prepaidsimkaarten.nl zou daar dan een goede optie voor kunnen zijn.

Apps die meerdere accounts toe laten

Als je apps gebruikt voor zowel privé als zakelijk zijn er steeds meer apps die het toelaten om meerdere account open te hebben staan. Dit kan bijvoorbeeld al bij Instagram, maar ook Telegram laat dit toe.