Als je een keuken moet inrichten voor je bedrijf, kan dat best lastig zijn. Er zijn veel zaken waar je je mee bezig moet houden. Ga je voor een open keuken waar de klant naar kan kijken of toch liever voor een dichte keuken? Daarnaast zal je ook goed na moeten denken over de materialen die je wilt gaan gebruiken.

De apparatuur die je gaat gebruiken

Wanneer je een nieuw restaurant gaat openen waarvan je verwacht dat het vrij groot gaat worden, is een horeca grootkeuken een goede optie. Hier kun je veel apparatuur kwijt op een praktische manier. Als je een snackbar begint, heb je heel ander soort apparatuur nodig dan bij een restaurant. Als snackbar is een frituur hebben het belangrijkste van alles. Als je bij een snackbar of restaurant wilt kiezen voor een open keuken, zorg er dan voor dat alles van hetzelfde materiaal is.

De indeling van je keuken

Wanneer je de keuken gaat indelen moet je goed denken aan alles wat er in een keuken gebeurt. Zo heb je te maken met het verwarmen van eten door middel van een fornuis of een oven. Daarnaast moet eten ook gekoeld worden om niet te bederven. Bovendien heb je nog een werkplek nodig om de recepten voor te bereiden. Wanneer je verschillende gerechten moet voorbereiden, zijn er verschillende plekken nodig waar dat kan. Om dit alles in een keuken te laten passen, moet je daar dus goed over na denken.

 De veiligheid in je keuken

Wanneer je een keuken plaatst moet je ook de veiligheid goed in de gaten houden. Goed afzuig materiaal is daarbij ook van belang. En rookmelder of een sprinklerinstallatie is ook van belang. Wanneer het dan zo ver komt dat er brand uitbreekt, wordt dat op tijd ontdekt.