We kunnen begrijpen dat het erg lastig kan zijn om je huis in te richten. Zeker als je net verhuisd bent en begint met een saaie, lege kamer. Gelukkig zijn er genoeg tips om je woon- of slaapkamer tot leven te brengen. Wij delen er vandaag een paar met jou, dus lees snel verder!

Maak een moodboard

Om erachter te komen wat je mooi vindt, is het een goed idee om een moodboard te maken. Zoek een oud stuk karton en wat woonmagazines en knip daar alles uit wat je aanspreekt. Vervolgens plak je alles op het moodboard en voila! Een duidelijk overzicht van welke meubels en kleuren je mooi vindt.

Meubels kopen

Vervolgens ga je erop uit om je meubels te kopen. Ga langs bij je favoriete woonwinkels of zoek het internet af. Laat je zowel in de winkels als online adviseren, de mensen die er werken hebben immers het meeste verstand van het inrichten van huizen. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij IKEA. Of je zoekt je favoriete items uit bij Rebel House. In ieder geval genoeg opties dus!

Inrichten

Nadat je alle meubels hebt gekocht, komt de volgende stap. Het inrichten. Het komt nog vaak voor dat meubels worden neergezet zonder dat daar tactisch bij nagedacht wordt. Zoek dus goed uit hoe jouw ruimte in elkaar zit en hoe je het beste met die ruimte kan spelen door je meubels op een leuke manier neer te zetten. Als je bijvoorbeeld een vloerkleed hebt gekocht dat eigenlijk veel te groot is, dan zul je zien dat je woonkamer kleiner zal ogen dan hij daadwerkelijk is. Als je een kleine woonkamer hebt is het advies dus om een kleiner vloerkleed te kopen. En zo zijn er nog vele tips te vinden over hoe je tactisch om kunt gaan met de ruimte.