Veel mensen kleden zich volgens een bepaalde stijl. Voor velen is hun kleding een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. Het straalt uit hoe je je voelt, wie je bent en waar je van houdt. Iedereen heeft een bepaalde kledingstijl die bij hem of haar past. Vind je het lastig om te bepalen wat voor stijl jij wil dragen of hoe je een stijl vindt die bij jou past? De volgende tips helpen je hier wellicht mee.

Wat wil je uitstralen?

Jouw kledingstijl is onderdeel van wie jij bent. Het laat zien wat voor persoon je bent, hoe je je voelt. Dat is ook het mooie aan kleding. Je kan het precies laten vertellen wat jij wil vertellen. Als je over straat loopt, wie wil je dan zijn? Wat wil je dat mensen over jou denken op basis van jouw kleding? Wat wil je laten zien? Ben je erg gevoelig en misschien onzeker, dan wil je misschien juist dat jouw kleding kracht en zelfverzekerdheid laat zien. Met vette items en felle kleuren bereik je dit al makkelijk. Wil je laten zien dat je stoer bent en dat niemand ruzie moet zoeken met jou? Dan past een stoere stijl goed bij je.

Welke kleuren vind je mooi?

Een kledingstijl bestaat bij de meeste personen uit specifieke kleuren. Door je vast te houden aan een bepaald kleurenschema komt er meer eenheid in je kledingkast en past alles veel sneller goed bij elkaar. Natuurlijk betekent het niet dat je bepaalde kleuren nooit meer mag kopen of dragen, maar door je vast te houden aan een algeheel kleurenschema komt jouw kledingstijl veel beter en sneller bij elkaar. Kies kleuren die mooi staan bij jouw huidskleur en ondertoon.

Zorg voor statement items maar ook voor basics

Het is belangrijk om verschillende items in de kast te hebben. Zo zijn statement items erg belangrijk om te hebben wanneer je een bepaalde kledingstijl wil ontwikkelen. Met die items kun je een simpele outfit omtoveren tot een leuke look die goed bij jouw stijl past. Maar daarnaast zijn basics ook niet te missen in jouw kast. Een goede blauwe spijkerbroek of zwarte skinny jeans, of een mooie zomerjurk van Numph. Of wat dacht je van een goed wit en zwart t-shirt die je met elk ander kledingstuk kan combineren? Deze basic apparel kan niet ontbreken in jouw kast, dus zorg dat je dit allemaal hebt liggen. Zo kun je een basic outfit maken en met een mooi statement item kun je deze simpele outfit een stuk vrolijker en meer eigen maken.