Sinds een aantal jaar maken steeds meer ondernemers gebruik van het internet. Dit is natuurlijk ontzettend logisch en zorgt ervoor dat ze meer kansen hebben. Helaas is het niet voor iedere ondernemer helemaal duidelijk hoe ze hun website nou eigenlijk SEO-proof kunnen maken. In veel gevallen hebben ondernemers hier onvoldoende verstand voor. Geldt dit ook voor jou en wil je jouw WordPress website hoog laten scoren in de verschillende zoekmachines, zoals Google? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken om dit doel te bereiken.

Wat is het voordeel van SEO?

De kans bestaat dat je ooit al eens van SEO hebt gehoord. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen voor de mogelijkheid om SEO toe te passen op hun eigen website. Dit houdt in dat zij bepaalde stappen ondernemen waardoor ze beter gevolgen zullen worden in de zoekmachines. Wanneer de website van een ondernemer hoog scoort in zoekmachines, is de kans erg groot dat dit ervoor zorgt dat de website van de ondernemer meer bezoekers krijgt. Dit zal resulteren in meer leads, meer klanten en uiteindelijk meer omzet.

Tip 1: Een snelle website

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat de website op een goede server gehost wordt. Voor een WordPress website kan hier WordPress hosting voor gebruikt worden. Wanneer de hosting op de juiste manier geregeld wordt, zal dit ervoor zorgen dat de website sneller is. Dit zorgt natuurlijk voor veel gemak bij de gebruikers van de website. Daarnaast zorgt dit er ook nog eens voor dat de website beter gevonden wordt door de verschillende zoekmachines, zoals Google. Helaas is het voor veel ondernemers lastig om dit allemaal zelf te regelen. In dit geval is het verstandig dat de ondernemer een expert inschakelt, het zou immers zonde zijn als de website na de verbetering van de server minder functioneert of dat er data verloren is gegaan.

Tips 2: Het bijhouden van een blog

Op dit moment houden steeds meer ondernemers zelf een eigen blog bij. Dit doen zij omdat de hierdoor meer verkeer naar hun eigen website genereren. Voor veel ondernemers is het ontzettend belangrijk om veel verkeer naar hun website te krijgen, dit kan namelijk zorgen voor veel leads. Daarnaast draagt dit ook bij aan de vindbaarheid van de website. Dit houdt in dat de website hoger gerankt zal worden in de zoekmachine van Google.

Tip 3: De naam van de afbeeldingen

Wanneer je een eigen website gaat maken, zijn er allerlei verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Echter, helaas vergeten de meeste mensen om de afbeelding de juiste benaming te geven. Gelukkig is het ontzettend makkelijk om de juiste benaming aan een afbeelding te geven. De juiste benaming draagt namelijk bij aan een positieve SEO score. Maak je een website via WordPress? Dan kun je de website SEO-Proof maken door het zoekwoord in de bestandsnaam te zetten. Daarnaast kun je het zoekwoord ook nog in de ALT-tekst plaatsen