De afgelopen tijd hebben we massaal te maken met het coronavirus. Om ervoor te zorgen dat het virus niet voor te grote gevolgen zorgt, is het van belang dat er op tijd maatregelen worden getroffen. De maatregelen die gelden in het land hangen sterk af van het aantal corona besmettingen. Op het moment dat er dagelijks erg veel nieuwe besmettingen bijkomen, dienen er strengere regels te gelden. Als werkgever is het van belang dat je ervoor zorgt dat de corona regels ook op de werkvloer worden nageleefd. Om dit voor elkaar te krijgen is alles behalve eenvoudig.

Probeer zo veel mogelijk werknemers thuis te laten werken

Wanneer je een eigen onderneming hebt, is het allereerst van belang dat je zoveel mogelijk werknemers thuis laat werken. Op het moment dat dit niet mogelijk is, dien je andere maatregelen te treffen. Zo is het onder andere van belang dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijft. Zorg er daarnaast ook voor dat het personeel de mogelijkheid heeft om een mondkapje te pakken. Mondkapjes bestellen hoeft niet duur te zijn en kan het risico op nieuwe besmettingen beperken. Naast mondkapjes zijn er ook andere hulpmiddelen die je kunt gebruiken. Deze hulpmiddelen kun je kopen bij hulpmiddelwereld. Zo verkopen zij erg veel producten die kunnen bijdragen in de strijd tegen het coronavirus.

Bespreek de situatie met de werknemers

Een andere tip die wij jou kunnen geven, is dat je het beste met de werknemers kunt overleggen hoe je met de corona maatregelen om wilt gaan. Laat iedereen meedenken over hoe je ervoor wilt zorgen dat er geen besmettingen op het werk tot stand komen. Om dit risico te beperken, is het ook van belang dat werknemers zich in het dagelijks leven houden aan de regels die gelden.

Kijk welke regels er gelden voor jouw branche

Voor elk branche gelden er andere regels op het gebied van corona. Het is dan ook van belang dat je hier van te voren goed naar kijkt. Daarnaast zal je ook op de hoogte moeten blijven van de veranderingen. Zo zijn er regelmatig persconferenties waarin er andere maatregelen worden aangekondigd. Als bedrijf zijnde is het van belang dat je je houdt aan de regels die op dat moment gelden.

Laat zieke werknemers testen

Een andere regel die je kunt hanteren op het werk, is dat mensen die mogelijk een corona besmetting hebben opgelopen, een corona sneltest kunnen doen. Zo weet je binnen 15 minuten of je te maken hebt met een corona besmetting. Op het moment dat een werknemer positief test op het coronavirus, dient hij of zij in quarantaine te gaan. Test daarnaast ook de rest van het personeel. Het kan namelijk zijn dat deze persoon ook anderen heeft besmet. Als dat het geval blijkt te zijn, is het van belang dat je snel de andere besmettingen ontdekt. Zo voorkom je dat het virus zich verspreidt door het kantoor. Op het moment dat de er meerdere besmettingen ontdekt worden binnen jouw bedrijf, dient de hele zaak een bepaalde periode dicht te gaan.