Als je geen goede schoenen voor op je werk hebt, wordt het werken een stuk minder leuk. Als je schoenen aan hebt die te klein zijn, dan krijg je op den duur erg last van je voeten. Maar zijn je schoenen te groot, dan zit dit ook echt niet prettig. Zorg daarom altijd voor goede werkschoenen heren. Goede werkschoenen zorgen voor steun aan je voeten en hierdoor kun je de hele dag lopen, zonder dat je echt last van je voeten krijgt. Daarnaast zorgen werkschoenen ervoor dat je voeten op de juiste temperatuur blijven. Als het erg koud is, wil je graag warme voeten en juist bij warme temperaturen, wil je koude voeten.

Veiligheid door werkschoenen

Daarnaast bieden werkschoenen ook veiligheid, ze voorkomen het bezeren van je tenen of het stappen in iets scherps. De meeste werkschoenen hebben een stalen zool, dit zorgt voor extra veiligheid. Op sommige werkvloeren mag je ook alleen maar werken met stalen zolen. Dit is verplicht omdat op sommige werkvloeren gewerkt wordt met grote machines en zware materialen. Als je dit over je voet heen krijgt of op je voet, dan is dat geen pretje en een stalen zool kan er dan voor zorgen dat dit een stuk minder pijn doet. Daarnaast is de zool van een werkschoen vaak erg dik, zodat ervan uit onderen niks door de schoen kan steken. Denk bijvoorbeeld aan losliggende spijkers, of scherven van bepaalde materialen. Die kunnen heel scherp zijn en zonder probleem door een dunne zool heen steken. Maar de dikke zool van een werkschoen steekt hier een stokje voor.

Lichte werkschoenen

Nu lijken werkschoenen heel zwaar en soms oncomfortabel om aan te trekken, maar het is juist andersom. Door nieuwe technologie├źn worden werkschoenen met steeds lichtere materialen geproduceerd. Soms is een werkschoen zelfs lichter dan vijfhonderd gram. Je denkt misschien wel dat de schoen dan niet meer zoveel voor kan stellen, maar er zit nog steeds goede demping in, biedt bescherming en heeft vaak ook hielversteviging. Werkschoenen zijn dus ideaal voor oneffen terreinen, onveilige werkvloeren en om hele dagen te lopen. Sommige mensen lopen de avondvierdaagse op hun werkschoenen, omdat ze zo comfortabel lopen.