Mocht je het gevoel hebben dat je toe bent aan iets nieuws in je huis, is misschien de optie van de muren verven of behangen een idee. Kiezen voor het verven van de muren is voor veel mensen voor de handliggender, omdat behangen misschien best een grote stap kan zijn. Echter kan behang ook heel leuk zijn! Met een kleur op de muur geef je je woning ook al een nieuwe look, maar met een tof behang gaat het toch net een stapje verder.

Waarom behang

De keuze tussen verven of behangen kan voor sommige mensen gemakkelijk zijn. Stel dat je bijvoorbeeld een muur in je huis hebt die scheuren heeft. Deze kun je dan makkelijk bedekken door er behang overheen te plakken. Dit zorgt er gelijk voor dat de scheuren niet meer zichtbaar zijn en je geeft een nieuwe look aan je inrichting. BN Wallcoverings beschikt over allerlei verschillende soorten series behang. Denk bijvoorbeeld aan de serie Toscana die beschikt over allerlei motieven die een beeld geven van het mooie Toscane. Ook hebben ze de serie Finesse die veel soorten behangvarianten kent met een subtiel design en effen uitvoering. De serie Finesse kan mooi zijn als je niet houdt van te veel prints of felle kleuren.

Meer behang soorten

Naast de soorten behang die hiervoor zijn genoemd, is er ook een behang soort die voor sommige mensen misschien niet hoeft, maar voor andere mensen weer heel goed kan werken. Dit is namelijk de behang Elitis. Dit behang is wandbekleding met een vachteffect, waardoor het stoer is maar ook aaibaar. Het behang Elitis kent zeven verschillende dessins.

Verder zijn er natuurlijk zoveel verschillende kanten die je op kunt als het aankomt op behang. Je kunt kiezen voor een neutraal en egaal behang, maar ook voor prints van bijvoorbeeld bladeren of bloemen. Er zit dus voor iedereen wel iets tussen!

Het behang bevestigen

Als je dan de keuze hebt gemaakt over welk behang jij op je muur wilt, is het nog de kunst om dit behang zo goed mogelijk te bevestigen aan de muur. Dit is niet altijd zo makkelijk als dat het lijkt, want vooral als je werkt met een behang met een print, moet dit zeker strak en goed gebeuren. Je wilt natuurlijk niet dat er uiteindelijk een fout zit in de uitwerking. Als je het behang op de muur gaat bevestigen, is het belangrijk dat je werkt met een muur die voldoende draagkracht heeft en vlak en glad is. Mocht je dus te maken hebben met een muur die scheuren heeft, dan moet je deze eerst gladstrijken voordat je er behang op kunt bevestigen. Vervolgens bekijk je of alles goed is en of je het behang kunt bevestigen, waarna je uiteindelijk kunt genieten van een heel mooi nieuw stukje interieur.