Verhuizen is iets wat je niet even één twee drie doet. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Dat maakt ook dat je het waarschijnlijk niet graag doet. Alles inpakken, zorgen dat het heelhuids naar het andere huis komt en weer uitpakken. Wat een werk. Dat inpakken duurt dan ook een flinke tijd en je hebt er van alles voor nodig. Ga je verhuizen? Zorg dat je de volgende dingen in huis hebt, om het proces allemaal wat soepeler te laten verlopen!

Verzamel echt genoeg dozen

Iets wat heel belangrijk is wanneer je gaat verhuizen, zijn natuurlijk verhuisdozen! Je kan niet genoeg dozen hebben als je jouw spullen in gaat pakken en je verkijkt je gegarandeerd op de hoeveelheid dozen die je nodig gaat hebben. Sla voor elke kamer, afhankelijk van de grootte, zo’n vier tot zes verhuisdozen in. Wil je hier liever geen geld aan uitgeven en doe je het liever met dozen die je bijvoorbeeld bij de supermarkt verzamelt? Zorg er ook dan voor dat je ruim van tevoren begint met het in huis halen van dozen.

Veilig je spullen verhuizen

Het is belangrijk dat jouw spullen heelhuids aankomen in het nieuwe huis. Daarom moet je alles zo net mogelijk inpakken. Alles wat fragiel of breekbaar is, doe je samen in een doos en voor deze dozen zorg je natuurlijk extra goed. Zet ook het woord ‘breekbaar’ aan de buitenkant zodat je direct ziet met welke dozen extra voorzichtig omgegaan moet worden.

Verhuis je ook grote meubels etc.? Dan is het natuurlijk zonde als er in de verhuiswagen bijvoorbeeld een kras in de lak komt. Daarvoor zijn verhuisdekens perfect. Dit zijn gewone dekens, maar gemaakt van een stevig en stug materiaal. Daardoor gaat er niks bijvoorbeeld glijden. Zo’n deken biedt voldoende bescherming. Verhuisdekens kopen kan gewoon online. Ook deze dingen kunnen bij jouw verhuizing zeker niet ontbreken.

Maak lijstjes

De een is beter in georganiseerd en netjes werken dan de ander. Bij een verhuizing is het echter wel aan te raden om netjes te werken en om allerlei lijstjes te maken. Maak de weken vooraf aan de verhuizing bijvoorbeeld to-do lijstjes met alles wat je nog moet doen, van het doorgeven van de adreswijziging aan de gemeente tot het schoonmaken van de badkamer en het inpakken van de zolderkamer. Het is vaak een hectische periode, een verhuizing. Maar door lijstjes te maken en op te schrijven wat al gedaan is en wat er nog moet gebeuren, wordt het allemaal iets makkelijker en overzichtelijker.