Heb je de ambitie om een eigen website of webshop op te zetten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat is ook ontzettend lastig. Op het moment dat je een eigen website opzet, is het belangrijk dat je website naamsbekendheid, bezoekers en waarde krijgt. Maar hoe doe je dit en waar haal je de waarde vandaan?

Search Engine Optimization (SEO)

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie: het optimaliseren van je website, zodat deze beter in zoekmachines als Google zal scoren. Zoekmachine optimalisatie is nog niet zo eenvoudig, maar je kunt er wel je eigen steentje aan bijdragen. Op het moment dat je website beter zal gaan scoren in zoekmachines, ga je meer bezoekers, meer leads en meer waarde van je website krijgen.

Responsive design

Ondanks dat het percentage van online aankopen via een laptop of desktop op 74% staat, worden steeds vaker producten en websites vanaf mobiele telefoons bezocht. In de meeste gevallen wordt er snel naar producten op smartphones gekeken, waar vervolgens op de laptop de aanschaf plaatsvindt. Om een gebruiksvriendelijke website te hebben, is het een must om een responsive design van je website te installeren! Responsive design houdt in dat jouw website zich aanpast aan het apparaat waar het zich op laat zien. Ofterwijl een gebruiksvriendelijke website op elk apparaat: zowel op de laptop als tablet als smartphone. Overigens ligt in China het percentage van online transacties via de smartphone al op 70%! Speel hier dus op in met jouw website..

Social Media kanaal

Om nog beter je doelgroep te bereiken, is het een goede tip om een Social Media kanaal of Community op te zetten. Hier kun je jouw doelgroep vaak nog persoonlijker benaderen, waardoor je doelgroep zich nog meer met jouw merk verbonden zal voelen. Iedereen zit tegenwoordig zo veel op het internet en Social Media, waardoor jij met jouw bedrijfje niet achter kunt blijven. Je creëert snel en gemakkelijk naamsbekendheid, een gemiste kans als je dit hebt!