Nadenken over de asbestemming van een overledene is moeilijk maar onvermijdelijk. Het overlijden van een dierbare is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Vaak hebben nabestaanden de behoefte om de overledene een respectvolle laatste rustplaats te geven. Bij voorkeur een tastbare, zoals een urn, een urngraf, een graf of een sierurn thuis of in een columbarium. Tegenwoordig kiest 64% van de mensen voor een crematie. (Bron uitvaart.nl) De as uitstrooien op een dierbare plek is ook mogelijk. De as van de overledene wordt ‘vrijgelaten’ op een herinneringsplek waar de overledene graag kwam en/of de nabestaanden. Omdat de as verdwijnt door weersinvloeden blijft de plek geen tastbare rustplaats. Een herinneringsboom als asbestemming is dat wel. De herinneringsboom helpt om de mooie herinnering aan een dierbaar persoon levend te houden. Hier zijn de instructies voor het planten van je herinneringsboom.

Voordat je plant

We raden u aan om het internet te gebruiken om te achterhalen wat de ideale omstandigheden zijn voor de locatie, blootstelling aan de zon, bodemtype en besproeiing behoeften voor het soort herdenkingsboom dat u hebt gekozen.

Open de urn. Er zijn twee basiscomponenten van uw herdenkingsboom-crematie-urn: A) Het onderste vat voor gecremeerde overblijfselen. B) De dop, die voedingsstoffen en groeimedium bevat.

Voorbereiding voor het planten is heel eenvoudig.

Ten eerste, indien opgenomen, volg de inweek instructies op het seed-pakket.

Ten tweede, open de kleine papieren zak gemaakt van natuurlijke houtpulp en plaats de zak in het onderste vat.

Ten derde, vul de zak met niet meer dan 1-1 / 4 kopje as, laat voldoende ruimte over om het om te vouwen en pak de dop erop.

Opmerking: als u dit niet wilt, zal een gerenommeerd rouwcentrum of crematorium het voor u doen.

De urn planten

Plaats de dop (of deksel) op het onderste vat ter voorbereiding op het planten. Lijmen is niet nodig.

Selecteer zorgvuldig uw gebied van aanplant. Houd rekening met het type boom dat u hebt geselecteerd en met de grootte en de wortels ervan op de vervaldag.

Graaf een gat ongeveer 30 cm diep.

Plaats de urne rechtop in het gat met het onderste gedeelte tegen de bodem en de bovenste capsule het dichtst bij het oppervlak.

Vervang de grond boven de urn van de gedenksteen. U zou niet meer dan 3 cm rond boven de bovenkant van de urn moeten hebben. Water en gebruik een lichte mulch om te beschermen tegen extreme kou of hitte.

Met het speciale groeimedium zal de natuur zijn gang gaan en binnenkort zal er een prachtige herdenkingsboom verschijnen.