Fietsen over straat is natuurlijk niet altijd even veilig, omdat je als fietser een grotere kans hebt om aangereden te worden dan een voetganger. Dit komt voornamleijk doordat je minder beschermd bent dan een automobilist. Daarom kun je hier alles vinden wat je nodig hebt om veilig over straat te kunnen gaan.

Veiligheidsspullen

Als eerste kun je er opletten dat je de mogelijke veiligheids spullen gebruikt, zoals een helm. Vooral in de stad is dit een goed idee omdat hier het meeste verkeer is. En het dragen van een helm kan een heleboel schelen als je bijvoorbeeld wordt aangereden, omdat je hoofd een van de meest makkelijke punten is om gewond te raken. Daarnaast kun je een telefoon houder kopen zodat je niet een hand van het stuur af hebt en je ogen langer op de weg kunt houden. Als je op de fiets zit met je telefoon dan is de kans erg groot dat je aangereden wordt of iets soortgelijks. Ook is verlichting erg belangrijk zodat je geen botsingen en aanrijding krijgt in het donker. Je kunt bijvoorbeeld een telefoon houder nemen van SP connect. Met deze telefoonhouders kun je je telefoon vast maken doordat er een verbind punt op het hoesje zit.

Veilig fietsen met een kind

Als je een kind hebt moet je altijd een kinderzitje op de fiets zetten zolang ze klein genoeg zijn om hier in te zitten. Op deze manier zullen ze nooit kunnen vallen tenzij jij zelf valt. Als ze te groot zijn voor het zitje kunnen ze beter zelf fietsen.

Veilig fietsen voor ouderen

Als je ouder wordt gaat gewond raken nou eenmaal ook sneller. Hier kunnen we niet omheen, maar we kunnen wel veiliger omgaan met het verkeer. Neem zo bijvoorbeeld niet al te snel een elektrische fiets, want hoe leuk dit ook is het is niet veilig als u te snel gaat langs andere mensen.