Yes, de zon schijnt weer! Welke zonnebril match jij met je zomer outfit? Er is weer volop keuze uit verschillende formaten, kleuren en ook veel originele vormen. Je kiest je zonnebril vooral uit voor de looks, maar vergeet ook niet de beschermingsfactor te checken.

Kwaliteit bescherming

Ten eerste is het belangrijk voor de goede kwaliteit bescherming te kiezen. Want UV straling is schadelijk voor je ogen.

Een veel gemaakte misvatting is ‘hoe donkerder de glazen, hoe beter de bescherming’. Maar donkere glazen zijn niet per se beter. Lichte glazen kunnen ook de juiste UV-bescherming bieden. De beste zonnebril houdt minstens 99% UVB stralen tegen en blokkeert minimaal 95% aan UVA stralen. Een grote zonnebril is ook beter. Deze bedekt je ogen meer dus dan kan er ook minder UV straling in je ogen terecht komen.

Naast dat de kleur van de glazen eigenlijk niks over de bescherming zegt, geldt ook dat gepolariseerde glazen niet per se de UV stralen blokkeren. Gepolariseerde glazen voorkomen vooral de schittering van bijvoorbeeld water of sneeuw. Het kwaliteitskenmerk waar je je zonnebril op moet controleren is dus de UV bescherming.

Zonnebril trends

De pilotenbril blijft altijd goed. Investeer je in een zonnebril waar je een aantal jaren mee wil doen dan is dit een goede keuze. Ga je meer mee met de nieuwste trends dan heb je keuze uit een gevarieerde collectie. Rond, vierkant, zeshoek of oversized, maar minimalistisch is ook in opkomst dit jaar. Micro size zonnebrillen zijn klein maar toch opvallend en geven je een retro nineties look. Speciaal voor vrouwen is de cat eye zonnebril deze zomer een echte musthave. Zoet in de trendkleuren roze of paars, of krachtig en tijdloos in het zwart.

Met zo’n uitgebreide collectie is het lastig kiezen. Voor een (duurdere) merkzonnebril wil je natuurlijk een goede keuze maken. Ga dan eens langs bij een opticien. Hier kunnen ze je perfect adviseren over welke vormen en kleuren bij jouw gezicht passen. En met de aanschaf van een zonnebril bij een opticien ben je verzekerd van een goede kwaliteit en de juiste bescherming tegen de UV stralen.