Je haar maakt een groot gedeelte van je uiterlijk. Veel mensen zijn dagelijks veel bezig met hun haarverzorging omdat ze een mooi kapsel willen hebben. Dit geld voor zowel mannen als voor vrouwen. Mensen smeren allerlei producten in hun haar om er zo goed mogelijk uit te zien. Helaas zijn niet alle haarproducten zo goed voor je haar als je misschien zou verwachten. In veel haarproducten zitten siliconen die schadelijk zijn voor je haar.

Er zijn gelukkig ook producten die wel goed zijn voor je haar zoals olie. Dit is een product die mensen misschien liever niet in hun haar smeren. Dit komt omdat haarolie je haar er vet uit kan laten zien. En niemand wilt er bijlopen met vettig haar. En toch bevelen haardeskundigen aan om regelmatig je haar te verzorgen met olie. Het zorgt ervoor dat je haar glanst en extra volume krijgt. Er bestaan een aantal verschillende oliën die allemaal weer andere effecten hebben

Zo heb je bijvoorbeeld de Marokkaanse arganolie. Deze olie zal voor de meeste mensen wel een bekend product zijn. En het fijne aan deze olie is dat hij zowel goed is voor je haar als voor je huid. Dit komt omdat deze olie vol zit met vitamine E waardoor je beschadigde haar weer levend wordt. Dit vloeibare goud is volgens haardeskundigen de beste manier om beschadigd haar weer tot leven te brengen. Dit komt ook omdat arganolie antioxidanten bevat die vrije radicalen bestrijden en hierdoor je haar tegen schade beschermen.

Er bestaan ook nog andere oliën die goed zijn voor je haar.  Zo heb je ook de jujubesolie die ervoor zorgt dat je haar heel zacht wordt. Het werkt eigenlijk hetzelfde als een conditioner.

Extra vierge olie is ook een olie die als een conditioner werkt. Deze olie is ook ontzettend goed voor je hoofdhuid. Dit geld ook voor kokosnootolie. De kokosnootolie werkt namelijk heel goed tegen aandoeningen van de hoofdhuid zoals roos. Kokosnootolie is een erg voedende stof en zal je haar er gezonder uit laten zien.  En heb je toevallig een beetje last van een jeukende hoofdhuid dan zou je ook nog zoete amandelolie kunnen proberen.

Ook wanneer je last hebt van dunner wordend haar zou je je haar regelmatig kunnen voeden met deze bovenstaande oliën. Wil je wat dikker haar ga dan niet gelijk haar extensions zetten want er zijn genoeg andere mogelijkheden om je haar voller te laten lijken. En ben je bang dat je haar van olie er vet en onverzorgd uitgaat zien gebruik de olie dan alleen wanneer je een dagje het huis niet uit hoeft. Overdag geef je je haar de tijd om de oliën op te kunnen nemen zodat je ze er s avonds weer uit kunt spoelen.