Verkoopwagens vind je op markten, evenementen, festivals en op vaste standplaatsen door heel het land. Dit type wagen is verkrijgbaar voor de verkoop van food- en non-food producten. Afhankelijk van wat je wilt verkopen, én waar je dit wilt doen, zul je een bijpassende wagen aanschaffen. In het mooiste geval laat je een verkoopwagen natuurlijk helemaal op maat maken. Gaat dit je budget te buiten, dan is een occasion een goed alternatief. Hieronder de voordelen op rij van een tweedehands verkoopwagen.

Voordeligere optie
Het is al benoemd: een verkoopwagen occasion is aanzienlijk goedkoper in de aanschaf dan een nieuwe variant. Voor veel ondernemers zal dit reden nummer één zijn om te kiezen voor een occasion. Occasions zijn net als nieuwe wagens in alle soorten en maten verkrijgbaar. Dus of je nu kaas, friet, vis of non-food producten verkoopt, er is zeker een verkoopwagen te vinden die aansluit bij jouw wensen. Daarbij mag je rekenen op een goed werkende wagen, die voldoet aan de geldende eisen. Daarom kun je ook met een tweedehands verkoopwagen absoluut nog even voorruit.

Snel aan de slag
Een ander voordeel van een occasion is dat je hier praktisch direct mee op weg kunt. De wagen is gecontroleerd en werkt naar behoren, je kunt eigenlijk gelijk op pad. Kies je voor een nieuwe verkoopwagen op maat, dan zul je tijd moeten rekenen voor het ontwerp en de bouw hiervan. Hoewel je met een verkoopwagen op maat de inrichting helemaal kunt aanpassen aan jouw onderneming, vind je eveneens onder de occasions diversiteit in het type wagens en de inrichtingen ervan. Daarbij heb je ook voor occasions de keuze tussen een aanhanger of een zelfrijdende verkoopwagen.

Ideaal voor starters
De veel lagere aanschafprijs, gecombineerd met de mogelijkheid om direct los te kunnen gaan, maakt een occasion verkoopwagen heel geschikt voor startende ondernemers. Occasions zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, waardoor je meestal een prima wagen kunt vinden passend bij jouw budget als starter. Daarbij bieden veel aanbieders financieringsmogelijkheden aan. Doe daar gerust eens navraag naar wanneer je een bepaalde verkoopwagen op het oog hebt.

Nieuw, tweedehands of huur
Een nieuwe verkoopwagen kun je op maat laten maken. Dit biedt je de kans om de wagen van je dromen te ontwerpen. Daar zit wel een behoorlijk prijskaartje aan verbonden en is daarom niet voor iedereen weggelegd. Met een breed aanbod aan gedegen tweedehands verkoopwagens is er een voordeliger alternatief. En terwijl jij in jouw occasion een succes maakt van je onderneming kun je later alsnog kiezen voor een verkoopwagen op maat. Ben je helemaal nieuw in de wereld van de verkoopwagens, dan is het ook altijd nog mogelijk eerst eens een wagen te huren. Op die manier ontdek je snel of het werken vanuit een verkoopwagen echt bij je past.