Ben je aan het kijken naar een opleiding, ben je creatief en wil je daar wat mee gaan doen? Dan ben je hier op het juiste adres. Een opleiding kiezen is al moeilijk en je kunt dan ook misschien wel wat inspiratie en hulp gebruiken. Wanneer je voor een creatieve opleiding wilt gaan, lees dan snel verder, want misschien staat jouw toekomstige studie hier wel tussen!

Creative business

Wil jij je creativiteit inzetten om meer uit de media- en entertainment wereld te halen? Krijg je geen genoeg van Youtube en Instagram? En houdt je van films, series en muziek? Dan is misschien een opleiding Creative Business wel iets voor jou. Bij deze opleiding breng je jouw creativiteit in contact met verschillende mediasectoren. Je leert hoe je bepaalde mediaproducten het beste in de markt zet en hoe dit proces van begin tot eind eruit ziet. Je wordt uiteindelijk opgeleid tot een creatief professional, waarbij je achter de schermen kunt gaan werken, maar waar je ook een leidende rol op je kunt nemen.

Communication and multimedia design

Waarbij je bij creative business alles leert over de productie van audiovisuele, gedrukte en nieuwe media leert, ligt bij communication and multimedia design de focus juist op de manier waarop je tekst, beeld en geluid inzet. Wanneer zet je tekst en geluid in bij een marketingcampagne? En wanneer kies je ervoor om graphics in te zetten? Je leert bij deze opleiding dan ook alles over websites, apps, filters, games en designs. Hierdoor beschik je na deze opleiding over een groot scala aan kennis, waardoor je in veel verschillende functies werkzaam kunt zijn. Functies die je uiteindelijk kunt uitvoeren is bijvoorbeeld graphic designer, websitebouwer of zelfstandig ondernemer. Je kunt aan de slag gaan bij bijvoorbeeld reclamebureaus, marketingbureaus of bij elk groot bedrijf met een eigen reclame of marketing afdeling.

Specifieke creatieve opleidingen

Creative business en communication and multimedia design zijn brede hbo opleidingen. Je kunt ervoor kiezen om je daarna nog te specialiseren, maar als je al precies weet wat je wilt gaan doen met je creativiteit, dan is het verstandig om al een gerichte opleiding te kiezen. Hierdoor ben je uiteindelijk een pro in je vakgebied en hoef je je na een bredere opleiding niet meer te specialiseren. Zo is er bijvoorbeeld de opleiding ‘creative media and game technologies’. Bij deze opleiding wordt er meer aandacht geschonken dus dieper ingegaan op het aspect van games. Hierdoor is deze opleiding ook uitermate geschikt als jij jezelf later wel games ziet bouwen. Daarnaast is er ook de opleiding genaamd ‘fashion and textile technologies’. Bij deze opleiding kun je je creativiteit inzetten voor fashion doeleinden. Bovendien leer je alles over verschillende stoffen en hoe je die kunt gebruiken. Deze opleiding is dan ook perfect als je verder wilt in de mode-industrie. Of is het juist jouw grote droom om je creativiteit in te zetten in de bouw, als architectuur? Wellicht is dan de opleiding ‘interior design and styling’ wel iets voor jou. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten als jij de mooiste huizen ontwerpt.