Het is op dit moment niet slim om veel spaargeld te hebben. Dat klinkt als een rare bewering aangezien het algemeen bekend is dat het verstandig is om zo veel mogelijk te sparen. Daarom zullen veel mensen juist zo veel mogelijk spaargeld willen hebben. Het is uiteraard ook een goed idee om zoveel mogelijk geld te sparen, maar het is niet slim om al dit geld op je rekening te laten staan. Dat komt doordat je op dit moment nagenoeg geen rente krijgt op je spaargeld. Als je van plan bent om dit geld nog jaren op een spaarrekening te laten staan, is het verstandiger om dit geld te beleggen.

Waarde van je geld behouden

Wanneer je geld op de bank laat staan, krijg je hier rente op. Het is vervelend dat de spaarrente op dit moment erg laag is. Dat is extra vervelend doordat de inflatie hoger is dan de spaarrente. Daardoor wordt geld wat je op de bank laat staan door de jaren heen steeds minder waard. Het bedrag is nog hetzelfde, maar de koopkracht die je met dit geld hebt wordt minder. Dat komt door de inflatie. Inflatie betekent het minder waard worden van geld. Geld wordt door de jaren heen steeds minder waard doordat de overheden overal ter wereld steeds meer geld bijdrukken. Daarom kun je door de jaren heen steeds minder kopen met hetzelfde bedrag. Je kunt als je spaargeld hebt wat je waarschijnlijk binnenkort niet nodig hebt kiezen om dit te investeren in aandelen. Zo behoudt je de waarde van je geld als je goede investeringen doet.

Beleggen

Als je niet wilt dat je spaargeld minder waard wordt, kan het slim zijn om dit geld te beleggen. Door je geld op de juiste manier te beleggen kun je meer rendement behalen dan inflatie. Hierdoor wordt je spaargeld alleen maar meer waard. Als je wilt beginnen met beleggen, is het slim om je goed te verdiepen in de verschillende manieren waarop je je geld kunt beleggen. De meeste mensen die hun geld beleggen doen dit in aandelen. Je kunt veel geld verdienen als je een goed inzicht hebt van welke aandelen je op welk moment moet kopen. Het is niet slim om al je spaargeld zonder goede voorbereiding te investeren in aandelen. Je moet er voor zorgen dat je eerst voldoende kennis van beleggen hebt zodat je weet dat je je geld op een goede manier investeert.

Oefenen met beleggen

Wanneer je je geld gaat beleggen, is het slim om je eerst goed te verdiepen in de aandelenmarkt. Hier moet je de tijd voor nemen en daarom is het slim om dit alleen te doen als je echt rustig kunt kijken naar de tips van experts. Daarom is beleggen in het weekend voor mensen die doordeweeks druk zijn met hun werk een goed idee. Zo heb je voldoende tijd om rustig te kijken welke bedrijven potentie hebben om in waarde te stijgen. Het is beter om de tijd te nemen zodat je zeker weet dat je je geld op een verstandige manier investeert.