Wil je beginnen met piano leren spelen? Dan kunnen online pianolessen daar een goede aanvulling in zijn. Sterker nog! Het is zelfs mogelijk om met online pianolessen piano te leren spelen. In deze blog vertellen wij wat meer over de 5 meest voorkomende online pianolessen. Dit zijn dan ook direct de lessen die het meeste worden gebruikt. Kortgezegd is een cursus piano spelen met pdf opgebouwd. Om te beginnen hieronder de vijf bekendste online pianoleraren.

1. Steven Pruis

Steven Pruis is eigenaar van Pianopro.nl en heeft een uitgebreide piano cursus ontwikkeld voor zowel beginners als gevorderden. De cursus bestaat uit een groot aantal filmpjes en is makkelijk en snel toegankelijk op een mobile device (o.a. laptop en tablet). De reden dat deze cursus in de top 1 staat is vanwege de prijs. Het is namelijk mogelijk om een eenmalige als zowel termijnen betaling te voldoen. Waarbij je veel leuke extra’s krijgt aangereikt, waaronder een metronoom.

2. Elize van den Berg

Elize van den Berg heeft de vooropleiding ArtEZ conservatorium gedaan. De online cursus van haar loopt via Onlinemuziekcursus.nl waarin een voordelige en compacte cursus is samengesteld voor de beginnende pianisten. Mocht je nog wat twijfels hebben dan is het ook mogelijk om eerst een proefles te volgen.

3. Cor Bakker

Cor Bakker heeft ontzettend veel ervaring opgedaan met piano spelen. Niet alleen is hij bekend van tv, maar ook als het gaat om online pianolessen doet hij het erg goed. Zo heeft hij een eigen piano cursus ontwikkeld die voor zowel jong als oud geschikt is om te volgen. Daarnaast kun je makkelijk met hem contact opnemen om onduidelijkheden te bespreken.

4. Paco Vermeulen

Paco Vermeulen is een enthousiaste pianoleraar die het piano spelen zichzelf eigen heeft gemaakt. Hij leert niet alleen beginners piano spelen door middel van akkoorden, maar ook met het notenschrift. Daarbij heeft die nu twee cursussen online aangeboden. De eerste cursus is natuurlijk de akkoorden cursus en de andere cursus online piano noten leren lezen.

5.  René Knops

De laatste pianoleraar is René Knops die dankzij zijn online YouTube video’s veel nieuwe mensen piano heeft leren spelen. Hij biedt ook de mogelijkheden voor online pianolessen. Zijn YouTube kanaal wordt erg veel bezocht en is bekend onder de naam ‘Yes Online Pianoles’.