2019 is gaat draaien om duurzaamheid en bewustzijn. Als je dieper op de onderwerpen gaat induiken, kom je dit overal tegen. Laten we eens gaan kijken wat dit heeft te maken met de mode van 2019 en het op peil houden van je gezondheid en die van anderen.

Tegenwoordig willen wij dat onze kleren worden gemaakt op een eerlijke manier en alles fairtrade is. Merken houden hier steeds meer rekening mee om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan die eisen. Om verder te duiken hebben we gekeken naar wat er gaat spelen in 2019:

Mode: kleuren en prints

De felle kleuren en gewaagde prints gaan een grote rol spelen in de mode voor vrouwen in 2019. Echt alle kleuren komen aan bod dit jaar, je kan letterlijk alles uit de kast halen. Vooral de lichte en zachte pastelkleuren zijn veel aanwezig dit jaar. Zelfs de neonkleur groen ga je dit jaar veel zien.

Ook ga je veel accessoires dragen! Denk hierbij aan een leuke hoed of grote gouden oorbellen. Qua make-up mag je dit jaar weer een goede eyeliner gebruiken, of juist voor de natural look gaan.

Gezondheid: zelfbewustwording

De grootste trend in 2019 qua gezondheid wordt het minder gebruiken van digitale producten zoals je telefoon, laptop of televisie en deze inruilen tegen een goed boek of een fijne natuurwandeling. Zorg vooral voor een goed slaappatroon. De grootste struggle voor iedereen wordt toch wel het loslaten van je digitale omgeving.

Met het eten zijn ook weer verschillende trends gaande zoals het keto dieet en het omkeren van diabetes. We eten minder koolhydraten en toegevoegde suikers en meer natuurlijke producten. Ook gaat het eten van minder vlees per week een grote rol spelen.

Als laatst worden we steeds meer bewust dat het dagelijkse leven steeds meer stress op ons toebrengt. Daarom gaan de dagjes sauna en wellness een grote rol spelen in 2019. Het enige wat je nodig hebt een modieuze sauna handdoek en je kan meteen naar de sauna!