Bij de verbouwing van een woning komt vaak veel kijken. Oude elementen, zoals het sanitair in de badkamer, moet gesloopt worden. Mogelijk wil je daarbij een tussenmuurtje weg laten halen, om van twee kleine kamers een groot verblijf te kunnen maken. Nadat de sloopwerkzaamheden uitgevoerd zijn, is het zaak om nieuwe elementen toe te voegen. Plaats nieuwe sanitaire voorzieningen in de badkamer, voorzie de keuken van nieuwe keukenkastjes, enzovoorts. Welke van deze klussen voer je zelf uit? Voor welke klussen schakel je de hulp van een professional in? In dit artikel lees je hier meer over.

Sloopwerkzaamheden kun je vaak zelf uitvoeren

Voor sloopwerkzaamheden heb je de hulp van een vakman doorgaans niet nodig. Je kunt zelf een tussenmuur verwijderen, evenals dat het verwijderen van sanitaire voorzieningen relatief eenvoudig is. Houd er bij dergelijke klussen rekening mee, dat leidingen moeten worden afgesloten. Daarbij is het belangrijk dat er geen stroom meer op de elektra in een tussenmuur staat. Het zou voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen!

Tip: maak gebruik van kwalitatief goed gereedschap, om verzekerd te zijn van een fraai eindresultaat. Daarbij maakt dit het uitvoeren van de klussen makkelijker.

Hulp bij het installeren van nieuwe elementen

Nieuw sanitair laten aanleggen of bijvoorbeeld het verleggen van nieuwe elektra zijn klussen die je beter aan een vakman over kunt laten. De kans op fouten is bij dergelijke klussen relatief groot. Denk aan een klein beetje speling tussen twee leidingen. Via deze speling kan er water uit de leidingen druppelen. Iets wat voor een nare vochtschade aan je nieuwe badkamer of keuken kan zorgen! Mocht je toch zelf aan de slag gaan met dergelijke klussen, dan is het verstandig om je vooraf goed in te lezen. Op internet vind je diverse stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe je sanitair of elektra aansluit.