Een mooier huis? Dat willen we allemaal wel! Meer ruimte, een heerlijk frisse look en extra woongenot – wij tekenen ervoor. Maar natuurlijk komt er meer kijken bij een verbouwing. Voor je van start gaat, moet je natuurlijk goed nadenken over diverse zaken. Vergunning is er een van. De financiering is weer een ander punt. Je wilt natuurlijk wel dat je die prachtige nieuwe kunststof kozijnen ook daadwerkelijk kunt betalen als straks de rekening komt. Hier onze tips voor het financieren van jouw droomverbouwing!

Gebruik je eigen spaargeld

Misschien wel de oplossing die het meest voor de hand ligt; gebruik je eigen spaargeld! Als je al een tijdlang hebt gespaard, heb je misschien wel genoeg bij elkaar gesprokkeld om die dakkapel inclusief plaatsen in een keer te kunnen afbetalen. Natuurlijk verschilt de exacte prijs van een verbouwing per verbouwing, maar een verbouwing die minder ingewikkeld is, kun je misschien wel zelf afbetalen. Dat is fijn!

Leen geld van familieleden

Als je graag geld in je woning wilt investeren, is het een optie om geld te lenen bij familieleden. Voor zowel je familielid als voor jezelf is dit een fiscaal interessante optie. Natuurlijk profiteer je ook van de vertrouwde band; het voelt voor veel mensen toch een stuk prettiger om geld verschuldigd te zijn aan een bekende dan aan een bank.

Sluit een extra hypotheek af

Een mogelijkheid die je ook kunt overwegen, is het afsluiten van een tweede hypotheek. Besef wel dat je voor deze optie flink wat tijd kwijt zult zijn aan het papierwerk en geregel vooraf. Banken willen voordat zij een hypotheek verstrekken namelijk een taxatierapport ontvangen waarin onder andere wordt aangetoond wat de waarde van het huis zal zijn na de verbouwing. Hiervoor moet u dus een expert in de arm nemen die de taxatie kan uitvoeren en schriftelijk kan formuleren.

Lening van een andere partij

Behalve uw familie en de hypotheekverstrekker kunt u natuurlijk ook bij andere partijen terecht voor een lening. Zo zijn er vele bedrijven die kapitaal beschikbaar stellen. Let hierbij altijd goed op de voorwaarden; u wilt natuurlijk niet dat die simpele verbouwing u jarenlang slapeloze nachten oplevert omdat u een woekerrente aangesmeerd hebt gekregen. Wees dus altijd alert, en schakel indien nodig een expert in die u kan bijstaan met advies.