In dit artikel zullen we u advies geven waar je op moet letten als je een tweedehands iPhone aanschaft. Omdat de iPhone zo populair is komen er elke dag wel nieuwe telefoontjes bij die u kunt aanschaffen op bijvoorbeeld Marktplaats. Er komen allerlei prijzen voorbij en soms zijn ze wel eens te mooi om waar te zijn. Meestal is dat ook zo, wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje om niet in de valkuil te lopen van de beroemde ‘kat in de zak’.

Moment van kopen

Probeer het goede moment uit te kiezen, zeker voor een tweedehands iPhone wil je niet teveel betalen als dit niet hoeft. Kijk eens op Google wanneer er een release komt van de nieuwste iPhone. Dit kan zeker invloed hebben op het koopgedrag en in ons geval het verkoopgedrag. Mensen willen massaal van hun oude iPhone af en zetten de telefoon gelijk op Marktplaats.

Check, check, dubbel check

Zoals u weet zijn er niet alleen maar eerlijke verkopers op Marktplaats maar ook andere websites verkopen nog wel eens gestolen goederen. Om niet gedupeerd te worden kun je het beste vooraf veel informatie vragen aan de verkoper. Als de verkoper schimmig doet of het niet weet, raden wij het af om in zee te gaan met deze verkoper. Het eerste wat je moet checken is of er geen activeringsslot op zit. Als deze namelijk is geactiveerd is de iPhone volledig onbruikbaar. Vraag altijd het zo geheten IMEI- of serienummer van de iPhone zodat je zelf op Google kan controleren wat de status is van de telefoon. Als dit allemaal spoedig verlopen is adviseren wij om eerst even langs te gaan en kijken met wie je te maken hebt. Op Ebay staan veel klantengegevens over de betrouwbaarheid, Marktplaats heeft dit wat minder. Als je op een website een tweedehands iPhone koopt, check dan de reviews via Google en controleer het KVK-nummer.

Het achteruit gaan van de iPhone

De batterij is echt een groot probleem bij gebruikte iPhones. Vraag of deze al eens is vervangen (kan invloed hebben op uw garantie van de telefoon). Je merkt dat de batterij snel achteruit gaat, zeker bij de wat oudere iPhones. Dit is moeilijk te testen als je bij iemand thuis bent. Wel kun je het natuurlijk op de man af vragen hoe de batterij is. Als je die vraag beantwoord hebt gekregen, vraag hem gelijk naar de aankoopbon en de geleden schade afgelopen tijd. Wij raden aan om met name de ‘homeknop’ even een paar keer te gebruiken en te controleren of dit nog prima werkt.