Iedereen die er op een zeker ogenblik voor kiest om een eigen salon te starten zal natuurlijk een professionele kappersstoel moeten aankopen. Dit lijkt op het eerste zicht best een eenvoudige keuze te zijn, maar in de praktijk kan dit wel eens aanzienlijk tegenvallen. Het is namelijk zo dat een kappersstoel aan veel meer eisen moet zien te voldoen dan u mogelijks zou denken. Ga dus zeker en vast niet zomaar over één nacht ijs en bekijk goed welke verschillende mogelijkheden er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Enkel en alleen op deze manier zult u kunnen vaststellen dat u op het einde van de rit zult kiezen voor die ene kappersstoel die al uw verwachtingen moeiteloos weet in te lossen!

            Het belang van een pomp bij een kappersstoel

Bijzonder belangrijk om rekening mee te houden bij het aankopen van een bepaalde kappersstoel is natuurlijk de aanwezigheid van een pomp. De aanwezigheid van deze pomp zorgt er namelijk in de praktijk voor dat het mogelijk wordt gemaakt om de kappersstoel naar omlaag en naar omhoog te bewegen. In het verleden was het zo dat lang niet elke kappersstoel over een dergelijke pomp beschikte. Dat is tegenwoordig gelukkig wel het geval. Toch spreekt het voor zich dat u de aanwezigheid van zo’n pomp maar beter altijd even extra controleert. Dit is immers echt één van de belangrijkste onderdelen van een kappersstoel.

            Moet een kappersstoel beschikken over een verstelbare rugleuning?

Het spreekt voor zich dat u er als kapper of kapster graag alles aan zult willen doen om het uw klanten zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende zaken die u daarvoor kunt ondernemen. Een zeer interessante keuze heeft bijvoorbeeld betrekking tot het aankopen van een kappersstoel welke beschikt over een verstelbare rugleuning. De kantelbare rugleuning zorgt ervoor dat de kappersstoel niet alleen extra comfortabel wordt, daarnaast komt het ook haar luxueuze uitstraling alleen maar ten goede. Wilt u dus met andere woorden een extra luxueuze touch realiseren in uw kapsalon? In dat geval is kiezen voor een kappersstoel welke is uitgerust met een verstelbare rugleuning dus altijd de moeite meer dan waard.

            Uit welk materiaal moet een kappersstoel zijn vervaardigd?

Bij het bekijken van het aanbod met kappersstoelen op de markt zult u meteen kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel verschillende exemplaren bestaan. Dit doet de vraag ontstaan uit welk materiaal een kappersstoel bij voorkeur moet zijn vervaardigd. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat de meeste kappers of kapsters ervoor kiezen om een kappersstoel in leer aan te kopen. Leer staat er namelijk om bekend dat eventuele vlekken zich eenvoudig laten verwijderen. Het is mede omwille van deze reden dat de zogenaamde gestoffeerde kappersstoel door de jaren heen aanzienlijk heeft moeten inleveren op vlak van populariteit. Uiteraard is en blijft ook dit nog steeds een optie die u kunt overwegen.

            Kiezen voor een kappersstoel met wielen of niet?

Een eeuwige discussie woedt tot slot met betrekking tot het feit of een kappersstoel nu wel of niet voorzien moet zijn van wielen. Er zijn heel wat kappers en kapsters die daarbij zweren, maar in de praktijk is dit eigenlijk geen absolute must. Of u nu wel of niet kiest voor een kappersstoel met wielen is dus eigenlijk vooral afhankelijk van uw eigen, persoonlijke voorkeur.