Als echt modemeisje is er één accessoires waar je volgens ons niet omheen kunt: de e-bike. Wanneer je denkt aan mode zul je waarschijnlijk als eerste denken aan de kleding die je draagt, maar uiteindelijk maken de items die je hierbij draagt je look natuurlijk pas echt compleet. Een stoere of juist elegante elektrische fiets kan het plaatje helemaal afmaken en daarom staat de e-bike vandaag centraal. Benieuwd waarom ieder modemeisje echt een e-bike moet kopen? Wij zetten de belangrijkste redenen op een rij!

E-bikes zijn hip én handig

In een land als Nederland kun je eigenlijk niet zonder fiets. Boodschappen doen, naar de stad, langs bij vriendinnen: we pakken uiteindelijk toch het liefst de fiets omdat dit vaak makkelijker is. E-bikes bieden verschillende voordelen ten opzichte van een gewone fiets. Allereerst is daar de trapondersteuning die ervoor zorgt dat je sneller en met minder inspanning overal heen rijdt waar je moet zijn. Een groot voordeel is dus ook dat je op een elektrische fiets een stuk onbezorgder onderweg bent. Zweten of uitgelopen make-up zijn verleden tijd, want op een e-bike hoef je niet zo hard te trappen als op je oude stalen ros!

Een andere reden die e-bikes zo fantastisch maakt, is dat ze een fijne manier bieden om in beweging te zijn. De motor van de elektrische fiets moet je zien als een ondersteuning; dat betekent dat je zelf ook nog moet trappen en dus in beweging bent. Wanneer je aan je conditie wilt werken en in vorm wilt komen of blijven is het kopen van een e-bike dus ook een prima idee! Ieder half uur op de e-bike verbrandt je 56 calorieën. Toch mooi meegenomen! Handig om te weten is dat fietsen op een gemiddelde snelheid met name goed is als je vet wilt verbranden, terwijl heel hard fietsen juist bijdraagt aan de verbranding van koolhydraten.  

Als puntje bij paaltje komt, is schoonheid natuurlijk iets wat van binnenuit komt. Wanneer je gelukkig bent, straal je dit ook uit. En laat e-bikes nu net hartstikke goed zijn voor je mentale gezondheid! Fietsers voelen zich gemiddeld gelukkiger dan mensen die bijvoorbeeld de auto pakken of zich met het openbaar vervoer verplaatsen. Wanneer je op je e-bike zit, vermindert je stressniveau en geniet je ook nog eens van de nodige frisse lucht.

Wil je ook een elektrische fiets kopen? We raden je dan wel aan je goed te laten informeren door een specialist voor je overgaat tot de aanschaf. Vaak is het mogelijk om vooraf een proefrit te maken en dat is natuurlijk een goede manier om te ontdekken welke elektrische fiets het beste bevalt.