U kunt een citruspers gebruiken om het sap uit citrusvruchten te extraheren. Citruspersen zijn uitgerust met een perskegel die in het vruchtvlees drukt en het sap met het vruchtvlees naar buiten drukt. Sommige citruspersen zijn uitgerust met verwisselbare perskegels (groot, klein), zodat ze kunnen worden geselecteerd op de grootte van de citrusvruchten om de beste resultaten te bereiken met een maximale sapopbrengst. Voor welk fruit zijn de citruspersen geschikt? Citruspersen zijn goed voor de verschillende soorten citrusvruchten die je kunt persen. De meest populaire zijn de volgende citrusvruchten:

  • sinaasappels
  • Grapefruit
  • Citroenen
  • Limoenen
  • mandarijnen
  • Clementines

Hoe werkt een elektrische citroenpers?

Bij elektrische citroenpersen wordt de kegel aangedreven door een elektromotor – vaak een synchrone motor – via een reductietandwiel. De draaibeweging begint wanneer de ene helft van het fruit op de kegel wordt gedrukt. Wat is het verschil tussen een citruspers en een sapcentrifuge? Een sapcentrifuge haalt het sap uit de consistentie van hardere en hele vruchten door ze door een fijne zeef te draaien. Hierdoor verzamelt het vruchtvlees en ook een grote hoeveelheid sap zich meestal in een opvangbak. In de citruspers wordt sap geperst uit een citrusvrucht. Het fruit moet doormidden worden gesneden voordat het kan worden geperst. Het grootste deel van het vruchtvlees plakt aan de helft van de vrucht. Waar moet u op letten bij het kopen van een citruspers? Wat onderscheidt de een goede citruspers van goedkopere fabrikanten/merken?

  • Krachtige, stille motor Een goede citruspers heeft een krachtige en stille 300W-motor – alleen sinaasappels en citroenen persen – zonder enige moeite! Veel elektrische juicers stellen snel teleur omdat de motor te zwak is en het wattage te laag is. Niet met de Nutrilovers citruspers. Met 300W vermogen en dankzij de ergonomische hefboomarm pers je alle citrusvruchten gemakkelijk en snel – zonder geluid!
  • Makkelijk te gebruiken Een moderne citruspers moet niet alleen technisch geavanceerd zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. In 4 snelle stappen naar je vers geperste sap!

1. Plaats de sapfles voor de uitloop
2. Snijd de citrusvruchten doormidden
3. Plaats de citrusvrucht op de perskegel
4. Druk de hendel naar beneden en de motor start volautomatisch voor het moeiteloos persen van uw citrusvruchten!

Heb ik veel kracht nodig om fruit te persen?

Niet als de juicermotor krachtig genoeg is. We raden minimaal 150 watt aan, nog beter 300 watt.