Heldervoelend is situaties voorvoelen. Helder voelend betekent dat u zowel Intuïtief bent, fijngevoelig en fijnbesnaard bent. Soms voelt u aan hoe een situatie zal voorlopen.

Heldervoelen is een gave

Heldervoelend zijn is een gave om mensen aan te voelen, situaties in te schatten en aanvoelen van verschillende energieën. Je gevoel is als het ware toegankelijk voor andere gevoelens, energieën of omgevingsfactoren. Heldervoelenden kijken als het ware met hun gevoel naar anderen en communiceren met hun gevoel.

Wat voelen heldervoelenden?

Heldervoelenden voelen de energie die rond bepaalde mensen, hangt. Ze kunnen ook de energieën van planten en dieren aanvoelen. Afhankelijk van wat de energie uitstraalt voelen ze de mensen of een bepaalde situatie aan.

De kracht van het heldervoelen:

  • Je kan bepaalde situaties inschatten of aanvoelen als er iets niet juist is
  • Je voelt de karakters van de mensen (ook als ze zich voordoen als iemand die ze niet zijn)
  • Je voelt het als iemand pijn heeft of het moeilijk heeft
  • Voorgevoelens en intuïtie zijn optimaal aanwezig
  • Je weet veel dingen op voorhand

Soms ervaren heldervoelende lichamelijke klachten bij andere energieën.

Bij negatieve energieën:

Het gevoel dat heldervoelenden zelf ervaren in aanwezigheid van negatieve mensen of energieën: stress, ongemakkelijk, misselijk, spanning, rillingen enz.

Bij positieve energieën:

Het gevoel datje als heldervoelende hebt of krijgt bij het aanvoelen van positieve energieën is een gezellige warmte, je op je op gemak voelen, tintelingen enz..

Hoogsensitief en heldervoelend

Veel HSP’ers (hoogsensitieve personen) hebben deze gave maar ze moeten er wel heel bewust mee omgaan, zodat ze niet overprikkeld raken door de energieën om hen heen. Daarom is het beter eerst te leren omgaan met je hoogsensitiviteit zodat je tijdig andere energieën kan filteren.