Een aankoopmakelaar staat u bij, bij het kopen van een woning. Hij is er voor u van A tot Z. Kortom hij zal u volledig ontzorgen en er op toezien dat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Bij een aankoopmakelaar kunt u er ook voor kiezen om bepaalde taken zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar de juiste woning. U weet precies wat uw wensen zijn en kan zelf al in een oogopslag bepalen of het huis bij u past. Maar ook deze taak kan een aankoopmakelaar voor u uithanden nemen. Oftewel bij een aankoopmakelaar bent u vrij in diverse keuzes die er gemaakt moeten worden voor het kopen van een huis. Naast het zoeken naar de juiste woning zal de makelaar voor u gaan onderhandelen over de prijs en de aankoop datum. Het takenpakket van de aankoopmakelaar spreekt u van te voren duidelijk af. Want een aankoopmakelaar kan nog veel meer voor u uit handen nemen. Maar hiervoor zult u toch echt contact op moeten nemen met de aankoopmakelaar van uw keuze.

Waar moet u op letten bij het de kiezen van een makelaar!

Het vergelijk van verschillende  s raad ik u zeker aan. Want tegenwoordig weet u maar nooit of iemand kwadenbedoelingen heeft. Zo iemand wilt u niet tegenkomen en zeker geen zaken mee doen! Gelukkig bestaand er brancheorganisatie waar een makelaar in Vught zich bij aankan sluiten. Als een makelaar bij zo’n brancheorganisatie is aangesloten kunt u er vanuit gaan dat het een degelijk makelaarskantoor is. Zij zijn namelijk door een strenge selectie gemoeten en hanteren goede consumentvoorwaarden. Ga daarom altijd voor een makelaar die is aangesloten bij een brancheorganisatie. De bekendste brancheorganisatie in Nederland zijn: de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), VastgoedPRO of de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO). Zo weet u altijd dat u goed zit!

Een laatste tip!

Of u nu kiest voor een makelaar Vught of een hypotheekadviseur dat moet u natuurlijk zelf weten. U staat natuurlijk ook geheel vrij om alles zelf te regelen (opeen aantal juridisch zaken na die zullen uitgevoerd moeten worden door een expert). De zoektocht naar een huis kost vrij veel tijd en energie. Heeft u dat niet, dan is het wel zo prettig en ook heel makkelijk om het aankoopproces uit te besteden. Heeft u genoeg tijd en vindt u het ook heel leuk om zelf op eigen houtje, met eventuele hulp van uw familie en vrienden opzoek te gaan. Dan is dat ook zeker een hele leuke uitdaging. Kiest u ervoor om zelf te gaan bieden en te onderhandelen? Check dan van te voren even verschillende artikelen of boeken over hoe u dit het beste aan kan pakken. Tevens vindt u online volop tips over hoe u bijvoorbeeld zelf het openingsbod bepaalt en een slimme onderhandelstrategie kiest.