Soms heeft een mens het even nodig om een weekendje weg te gaan of om een weekje op vakantie te gaan. Echter beperkt het bezitten van een hond je vaak in de opties. Vaak worden campings vaak al uitgesloten omdat hier geen honden welkom zijn. Stel jij hebt wel een hond? Dan raden wij jou aan om een huisje op Ameland met je hond te boeken. Vaak zijn deze hier namelijk wel welkom. Er zijn in ieder geval altijd veel opties om een huisje op Ameland met hond te boeken. In deze blog geven wij jou hier meer informatie over.

Waar kan ik appartementen op Ameland vinden?

De meest gebruikte manier van het zoeken naar appartementen op Ameland met hond is tegenwoordig uiteraard het internet. Hier staan ontzettend veel mogelijkheden op die je alle informatie geven die je wilt hebben. Ook bij de VVV van Ameland kun je uiteraard terecht voor al je vragen en eventuele mogelijkheden. Er zijn diverse websites speciaal aangemaakt voor vakantiehuizen op Ameland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met deze websites.

Wat zijn voorbeelden van huizen waar honden toegestaan zijn?

Er zijn op Ameland genoeg huizen te vinden waar honden toegestaan zijn. Hieronder worden er enkele voorbeelden genoemd, maar vergeet niet dat dit slechts een kleine impressie is van hoeveel vakantiehuizen met honden er eigenlijk aanwezig zijn. Voorbeelden zijn:

  • It Achterhuus
  • De Blauwe Keet
  • Bram
  • Het Loo

Stuk voor stuk kun je hieronder een omschrijving vinden van de appartementen/vakantiehuizen.

  • It Achterhuus

It Achterhuus is een groot appartement waarin maar liefst 16 personen passen. Het appartement ligt aan de rand van het grootste dorp op Ameland, Nes. Ook ligt het grenzend aan natuurgebied de Vleijen. De afstand tot het strand is 1500 meter. Dit is redelijk dichtbij. De opsomming van een strand dat dichtbij is en de beschikking om een hond mee te nemen naar het appartement biedt een perfecte combinatie voor én jou én je hond.

  • De Blauwe Keet

De Blauwe Keet is een iets kleiner appartement. In dit appartement passen 4 personen en het ligt vlakbij Ballum, een ander dorpje op Ameland. Dit appartement heeft een eigen terras waar een hond prima kan vertoeven. De afstand tot het strand is 2000 meter. Nu wordt de Blauwe Keet nog verbouwd. In maart 2022 is het weer beschikbaar en klaar om jouw hond én jou op te vangen.

  • Bram

Bram is een appartement dat in een appartementenboerderij zit. Deze boerderij heet De Jong. Het ligt op loopafstand van het dorp Nes. Rondom het huis is er een ruim terrein waar je eventuele hond lekker zijn gang kan gaan. Het strand is ongeveer 1500 meter van Bram vandaan. Het wad is echter dichterbij, namelijk 250 meter. Ook dit is zeker een de moeite waard om te gaan kijken.

  • Het Loo

Het Loo is een 4 persoons appartement aan de rand van Ballum. Er is een terras en een aangrenzende tuin bij het appartement. De afstand van het appartement naar het strand is ongeveer 1500 meter van Het Loo af.