Het is om verschillende redenen interessant om te zoeken naar mogelijkheden tot zelfontplooiing naast je bestaande werk. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden om naast het werk bij je vaste werkgever een eigen bedrijf te beginnen. Met een eigen bedrijf heb je de mogelijkheid om hele andere werkzaamheden uit te voeren. Door te variƫren in het werk wat je uitvoert, blijft het werken leuk! Daarbij heb je de mogelijkheid om door te groeien in de functies binnen het bedrijf waarvoor je momenteel werkt. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar een Certified Ethical Hacker training? Dergelijke trainingen leiden je op tot een ethisch hacker. Iets waarnaar de vraag momenteel zeer groot is.

Aan de slag als een ethisch hacker

Bij een training tot ethisch hacker leer je applicaties of systemen te hacken. Het doel hierbij is logischerwijs niet om schade aan dergelijke systemen aan te richten. Wel wil je kwetsbaarheden aan het licht kunnen brengen. Dit kan je werkgever of opdrachtgever (in het geval dat je een eigen bedrijf start) helpen bij het optimaliseren van de beveiliging van systemen. De kans op het verlies van gevoelige data wordt op deze manier sterk verkleind. Zeker met de nieuwe privacywetgeving, is het steeds belangrijker geworden om heel nauwkeurig om te gaan met persoonsgegevens.

Zelfontplooiing op andere gebieden

Een opleiding tot ethisch hacker is slechts een van de mogelijkheden die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar je innerlijke zelf. Kijk bijvoorbeeld eens naar yoga-oefeningen, die je eenvoudig thuis uit kunt voeren. Het geeft je de rust, die zeker in de huidige tijd erg belangrijk is om niet overspannen te raken. Daarbij kan ook een zelfontplooiing op het gebied van sport interessant zijn. Probeer eens een geheel nieuwe sport uit! Het geeft je nieuwe inzichten en energie om aan nieuwe uitdagingen te beginnen.