Heb jij na een lange dag op werk zin om heerlijk te ontspannen? Maar geen zin om nog naar een wellness centrum te rijden? Je kunt het wellness gevoel ook in je eigen tuin creëren, zodat jij altijd ontspanning dichtbij hebt.  

Je tuin als basis

Een belangrijk onderdeel van het wellness gevoel is nog niet eens zo zeer een sauna of een hot tub. Je kunt namelijk wel één of meerdere van dit soort units in je tuin neerzetten, maar als je vervolgens in een kale tuin zit kun je nog niet optimaal genieten. Materialen als hout en steen zijn erg belangrijk om een wellness sfeer neer te zetten. Ook planten kunnen dit gevoel versterken, denk hierbij aan bamboe of een aantal exotische planten. Zo creëer je ook gelijk wat privacy. Denk bij het inrichten van je tuin vooral aan wat jij associeert met ontspannen. 

Wellnesstools

Nadat je tuin in basis een ontspanningstuin is geworden, kun je beginnen met bedenken wat je er nog meer in zou willen hebben staan. Er zijn verschillende units te koop waardoor jij aan je ontspanning kunt komen. Ook hier geldt weer, je kiest waar jij van houdt. 

Sauna

Een sauna in je tuin, heerlijk als je zin hebt om de wereld om je heen even te vergeten en je even terug te trekken. Er zijn verschillende soorten buitensauna’s te koop, maar verstandig is om te kiezen voor een infraroodsauna. Bij deze sauna’s is de maximale temperatuur lager afgesteld, waardoor je sowieso niet te hoog zit.  

Water in je tuin

Water versterkt het wellness gevoel. Je kunt dan ook op verschillende manieren water toevoegen aan je tuin. 

Hot tub of jacuzzi

Kun jij uren badderen? Dan is een hot tub of jacuzzi wellicht een goede toevoeging aan jouw eigen wellness tuin. Het verschil tussen deze twee zit hem in eerste instantie in het materiaal wat gebruikt wordt. Een hot tub herken je vaak aan hout, en een jacuzzi niet. Hiernaast heeft een jacuzzi vaak verschillende gadgets waardoor jij nog meer kunt genieten, zoals massagestralen. 

Buitendouche

Vooral in de zomer kan het heerlijk zijn om af en toe even buiten onder de douche te staan, of dat nu warm of koud water is. Ook voor kinderen kan dit een erg leuke toevoeging zijn aan je tuin. 

Waterval

Wil je een waterelement toevoegen aan je tuin, maar hoef je er niet perse zelf gebruik van te maken? Dan kun je ook denken aan een waterornament. Het stromende geluid van het water kan ook al voor wat ontspanning zorgen.  

Vijver

En dan de laatste manier om water toe te voegen aan je tuin, en waarschijnlijk ook de meest voorkomende: een vijver. Je kunt er voor kiezen om een vijver met vissen in je tuin te plaatsen, zodat je naar de vissen kunt kijken en op die manier kunt ontspannen. Ook kun je voor een zwemvijver kiezen, waar je zelf in kunt zwemmen. In de vijver kun je ook nog een watervalletje plaatsen, zodat je het geluid van stromend water hoort. 

En dan, genieten maar!